Administrație

Investiții de 270.000 euro într-o comună buzoiană

Trei proiecte cu finanțare europeană, a căror valoare totală ajunge la 270.000 euro, vor fi implementate în comuna Berca, după cum a anunțat primarul Ionel Dobrița. Primul dintre proiecte, în valoare de 70.000 euro, vizează amenajarea unui centru de zi pentru elevi în incinta Casei de Cultură.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Primăria comunei Berca va achiziționa două stații de încărcare a vehiculelor electrice, cu o capacitate minimă de 50 de kw și două puncte de încărcare/stație, în valoare de 50.000 euro. Primarul din Berca a ținut să lămurească un aspect important al acestui proiect în fața celor care l-au criticat, pe motiv că există alte probleme stringente la nivelul comunei. Proiectul, spune primarul Dobrița, este mai mult o obligație a administrației locale, dat fiind numărul mare de turiști care tranzitează comuna Berca: „(…) comunele care sunt tranzitate de mii de turiști săptămânal sunt obligate să monteze minim două stații de încărcare. Vrem-nu vrem… trebuie să facem”.

Al treilea proiect va fi implementat cu ajutorul finanțării nerambursabile în valoare de 150.000 euro, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2012-2020, Axa Prioritară 10 – Protejarea sănătății populației, și vizează „Achiziționarea de echipamente de protecție medicală pentru unitățile de învățământ din comuna Berca”. În prezent, autoritățile sunt la faza de organizare a licitației, necesară achiziționării echipamentelor medicale.

Articole similare