vineri, 16 aprilie 2021

Intrare gratuită / Ce pot vizita buzoienii la Muzeul Județean de 1 Decembrie

Muzeul Județean își deschide porțile cu ocazia zilei de 1 Decembrie, oferind posibilitatea buzoienilor să viziteze gratuit expozițiile instituției. Potrivit reprezentanților muzeului, vor fi deschise publicului zece expoziții de bază (Neo-Eneoliticul în zona Subcarpaților de Curbură, Epoca Bronzului în zona Subcarpaților de Curbură, Mileniul I și Evul Mediu, Cultură și Artă buzoiană, Colecția de telefoane, Colecția de Numismatică, Colecția de artă „Marietta și Bucur Chiriac”, Colecția de tapiserie contemporană, Colecția Pictori buzoieni, Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci) și două expoziții temporale (Podoabe preistorice, Rodul tainic – sufletul omului).

Programul de vizitare gratuită în ziua de 1 Decembrie este între orele 09,00 și 17,00; accesul permis până la ora 16,15. De asemenea, vizitarea colecțiile externe – Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, sat Pârscov, com. Pârscov și Colecția Muzeală a Chihlimbarului Colți va fi gratuită.

Alături de vizitarea gratuită a expozițiilor de bază ale muzeului și a expozițiilor temporare, buzoienii vor putea răspun­de la două întrebări adresate de reprezentanții muzeului: „De ce iubim România?” și „Ce i-ar trebui României să o iubim mai mult?”. Răspunsurile la aceste două întrebări vizitatorii le vor putea scrie pe panourile amplasate în acest scop în holul Muzeului Județean Buzău în data de 1 Decembrie 2017. Primii 500 de vizitatori care vor dori să ofere un răspuns, vor primi gratuit din partea organizatorilor un steguleț tricolor.

loading...