Economic

Integrează natura în casa ta cu aceste idei simple

      Îți place să te simți înconjurat de natură? Îți plac culorile naturii și modul în care ne surprinde de fiecare dată? Te-ai gândit vreodată cum poți aduce natura în propria ta casă? Plantele sunt o variantă populară, dar nu sunt singura opțiune când vorbim despre decorul natural.

       Natura ne ajută să scăpăm de stresul cotidian, să ne detașăm de grijile permanente, motiv pentru care mulți dintre noi își doresc să creeze propriul refugiu în propria casă. 

     Observăm o creștere a popularității elementelor de decor cu iz natural. Cu acele elemente care imită natura din punct de vedere al nuanțelor și texturii. 

          Vrei și tu să te bucuri de un spațiu desprins din fabuloasa natură? Iată câteva strategii pentru a face natura parte integrantă din casa ta.

         Plantele de interior sunt o alegere excelentă, pentru că acestea adaugă lumină și verdeață în orice încăpere și contribuie la îmbunătățirea calității aerului. În funcție de spațiul disponibil, poți alege ghivece de diferite dimensiuni sau vaze pentru locurile mai mici. 

           Pentru un look atipic al încăperii, alege ghivece care ies din tiparele pe care le cunoaștem. Există o multitudine de modele, materiale și culori în magazinele cu specific. Plantele de interior au puterea de a purifica aerul din încăperi, ceea ce face ca mediul înconjurător să fie mai curat și mai plăcut. Pe lângă faptul că îți vor îmbunătăți calitatea aerului din casă, aceste plante îți vor aduce și multe beneficii pentru sănătate. Te vor ajuta să inspiri un aer mai curat, mai sănătos, să dormi mai bine.

          Piesele din lemn. Un alt element care poate aduce natura în casă. Piesele de mobilier realizate din lemn netratat sau tratat astfel încât să-și păstreze aspectul natural, cum ar fi mesele, scaunele sau dulapurile, creează o senzație de comuniune cu natura. 

          Dar nu doar piese mari de mobilier din lemn pot fi folosite pentru a aduce natura în casă, ci și câteva elemente de decor din lemn. De exemplu puzzle-uri ce reproduc perfect simboluri ale întregii lumi, precum turnul Eiffel sau o caleașcă din istorie. Le găsești în magazinele de profil și vei reuși nu doar să decorezi casa cu piese unice, si să te și relaxezi asamblând piesele. 

               Materialele textile din interiorul locuinței sunt un alt element ce poate aduce natura mai aproape. Cum? Prin alegerea unor așternuturi, precum lenjerii de pat finet 6 piese sau mai puține, colorate în nuanțele naturii. Le poți alege în funcție de sezon. Nuanțe verzi pentru primăvară și nuanțe arămii pentru toamnă. 

             Covoarele, de asemenea, pot fi cu printuri ce imită perfect natura. Sau perdelele și draperiile. 

          Pietrele sunt un element decorativ deosebit și pot fi un accesoriu unic, în funcție de dimensiune. Colecționează pietricele de diferite forme, culori și mărimi din vacanțele tale și aranjează-le pe rafturi, în vaze sau pe mese. Piatra naturală poate fi folosită și pentru podele sau blaturi de bucătărie, oferind un aspect natural și rustic. 

        Decorul tău poate fi inspirat din natură și prin utilizarea de vaze din lut sau prin alte accesorii care evocă elemente naturale, cum ar fi copaci. Acestea pot transforma camera ta într-un spațiu relaxant, care să îți aducă pace și armonie.

        Scoicile sunt un alt accesoriu decorativ natural și pot adăuga o notă de profunzime în decorul care combină interiorul cu natura. Bolurile și ramele foto pot găzdui cu succes scoicile ca ornamente. Este important cum le așezi și cum le integrezi în decor, pentru a se potrivi cu stilul casei tale.

            Apa este cel mai liniștit element al naturii și poate fi ușor inclus în orice stil decorativ. O vază cu apă și pietricele sau un bol cu plante plutitoare pot crea o atmosferă calmă și relaxantă. Pentru un aspect sofisticat, o fântână interioară poate fi o opțiune excelentă.

         Pentru a aduce natura în casa ta, încearcă să te înconjori cu produse realizate din materii prime naturale. Acestea nu numai că vor reîmprospăta aspectul locuinței tale, dar vor contribui și la protejarea mediului înconjurător. 

        Plantele de interior și decorul inspirat din natură sunt, așadar, modalități simple și eficiente de a aduce natura în casa ta și de a crea un mediu plăcut și relaxant. În plus, acestea vor contribui și la protejarea mediului înconjurător, ceea ce face ca aceste alegeri să fie și mai valoroase.

          Natura este acolo unde te simți acasă, iar dorința de a te conecta cu ea este la fel de puternică precum este legătura dintre un copil și mama sa. Prin urmare, dacă ești în căutarea unei surse de liniște interioară și echilibru, natura îți poate oferi toate acestea prin intermediul unui decor simplu și eficient.

 

Articole similare