Actualitate

Inspectorii sanitar-veterinari verifică retragerea de pe piață a înghețatei cu oxid de etilenă

Continuă seria alertelor în domeniul alimentar. Este vorba despre patru noi tipuri de înghețată, ce au fost retrase de la comercializare de pe piața din România de către producător, din cauza prezenței peste limitele legale a oxidului de etilenă.

„Pe raza județului Buzău, din listele de distribuție reiese că au fost recepționate 380 de bucăți înghețată cu oxid de etilenă. Mai multe informații se găsesc pe site-ul ANSVSA, unde consumatorii se pot informa asupra loturilor de produse retrase”, spune medicul Iulian Moca din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Buzău.

Conform unei alerte emise de Comisia Europeană, oxidul de etilenă este interzis în Uniune pentru că este cancerigen. În mod normal, toată marfa cu probleme ar fi trebuit să dispară  de pe piață, dar nu se întâmplă asta.  Așa că inspectorii sanitar-veterinari merg în teritoriu pe urma produselor pentru a verifica dacă acestea au fost retrase de la vânzare.

Inspectorii sanitari buzoieni au început de marți, 27 iulie, să verifice retragerea de la vânzare a acestui sortiment de desert, loturile de înghețată cu probleme fiind prezentate pe site-ul ANSVSA

Săptămâna trecută, inspectorii sanitar veterinari buzoieni au verificat retragerea de pe piață a altor produse de înghețată aparținând altui producător, fiind scoase de la vânzare peste 2.500 de bucăți.

Articole similare