vineri, 03 iulie 2020

„Inimile neînfricate“ au raportat joi ,,misiune îndeplinită fără el“ / Buzoianul Mădălin Stoica, decorat post-mortem de Departamentul de Stat al SUA

Moment greu pentru familia lui Mădălin Stoica, militarul buzoian decedat anul trecut în timpul unei misiuni în Afganistan.

Sublocotenentul post-mortem a fost decorat de Departamentul de Stat al SUA, iar distincţia ,,The Army Comendation Medal“ a fost înmânată, joi, la Focşani, soţiei lui Mădălin Stoica, de către comandatul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul Gheorghiţă Vlad, cu prilejul ceremoniei de repatriere a militarilor Batalionului 280 „Brave Hearts“, „în semn de recunoştinţă pentru serviciul excepţional desfăşurat în funcţia de sanitar în sprijinul misiunii Resolute Support“.

„Performanţa, dăruirea şi expertiza de care a dat dovadă a dus la obţinerea succesului subunităţii în care a fost încadrat pe timpul desfăşurării acţiunilor militare“, s-a arătat în mesajul dinaintea acordării distincţiei.

Mădălin Stoica a primit şi medalia „Non-Article 5“ pentru serviciile aduse Organizaţiei Nord Atlantice pe timpul desfăşurării misiunii „Resolute Support“ în Afganistan.

Ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts” a avut loc în Piaţa Unirii din Focşani. Sanitarul Mădălin Stoica era unul dintre cei peste 400 de militari, dislocaţi în Afganistan pentru perioada august 2017 – februarie 2018, având de executat misiuni de asigurare a securităţii bazei militare din Kandahar şi a personalului forţelor coaliţiei, de asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane. De asemenea, au acordat asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane, au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali şi au desfăşurat acţiuni împreună cu Forţele de Securitate Naţionale Afgane.

Joi, „Inimile neînfricate“ au raportat misiune îndeplinită fără buzoianul Mădălin Stoica.

Articolul precedentBoşcodeală, la final
Articolul următorUnde mergem în week-end
loading...
error: Content is protected !!