miercuri, 12 august 2020

Individul care în 2018 a făcut prăpăd în parcarea de la Școala 1 a recidivat

Tânărul de etnie romă, care în septembrie 2018 a făcut prăpăd cu o mașină furată în parcarea de la Școala nr.1 de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a recidivat. Astăzi după-amiază a furat autoturismul angajatului unei stații GPL de pe Strada Transilvaniei și l-a făcut praf de un stâlp. A găsit mașina cu cheile în contact în parcare la Sebi Gaz și a demarat în trombă, cu intenția să ajungă acasă, dar după 200 de metri a pierdut controlul direcției într-un viraj.

Tânărul de 23 de ani a fost ridicat de Poliție și cel mai probabil va fi internat la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Tânărul nu are discernământ, aceasta fiind concluzia expertizei psihiatrice efectuată după fapta din 2018.

Amintim că atunci, în luna septembrie, acesta a fost la un pas să fie linşat de proprietarii mai multor maşini aflate în parcarea de la Şcoala nr. 1 de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe care individul le lovise cu un autoturism pe care îl  furase din apropiere. Imediat după ispravă, individul a încercat să fugă, dar a fost oprit de cetăţeni aflaţi în zonă.

Dus la Poliţia Municipiului, oamenii legii au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere şi, în plus, furase cheile maşinii respective, un Volkswagen, cu vreo două săptă­mâni înainte. Într-o seară, aflat în zonă, a găsit maşina, a descuiat-o şi a plecat la plimbare. A intrat pe interzis la Şcoala nr. 1 şi nu a mai ştiut ce să facă aşa că a tras de volan stânga -dreapta până a făcut praf patru maşini parcate. A fost cercetat pentru furt, furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, însă nu paote să răspundă penal. În aceeaşi zi se externase de la Spitalul de Psihiatrie, fiind cunoscut cu tulburări de comportament. Acolo a ajuns şi după faptă, iar medicii specialişti l-au spus unei expertize.

,,În seara zilei de 3 septembrie a.c., în jurul orei 20.30, prin S.N.U.A.U. <112> s-a sesizat faptul că un tânăr care se deplasa cu un autoturism în zona intersecţiei străzii Mioriţei cu bulevardul Nicolae Bălcescu, a lovit mai multe autovehicule parcate, după care a încercat să fugă de la locul evenimentului, însă a fost oprit de mai multe persoane aflate în zonă. Imediat după primirea sesizării, la faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Buzău care au stabilit că persoana implicată în eveniment este un tânăr în vârstă de 21 de ani din Buzău care a fost condus la sediul Poliţiei Municipale pentru continuarea cercetărilor. În urma ­veri­ficărilor efectuate a rezultat că tânărul a sustras autovehiculul cu care se deplasa folosindu-se de chei potrivite, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni, profitând de faptul că proprietara maşinii – o femeie de 37 de ani – şi-a lăsat maşina neasigurată (geamul des­chis), a sustras cheia. După ce s-a urcat la volanul maşinii, tânărul, care nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere, a condus maşina în zona de acţiune a indicatorului „acces interzis” şi a lovit patru autovehicule parcate în zonă, preciza atunci IPJ Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!