ActualitateEducație

A început „Școala din Parc”

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” dă startul jocurilor copilăriei. Desigur, este vorba despre proiectele pe care le adresează copiilor, dar și adulților care vor, cel puțin pentru câteva momente să facă o întoarcere în copilărie.

Unul dintre acestea, foarte așteptat, este „Școala din parc”. Este o „școală” așteptată și de cei mici și de cei mari, pentru că, trebuie să spunem, este pentru toate vârstele, întrucât dacă un adolescent sau un adult vrea să se alăture în activitățile desfășurate de organizatori  pentru a retrăi emoțiile copilăriei, pot face acest lucru oricând doresc, iar cei micuți  sunt  primiți cu drag să lucreze alături de persoana însoțitoare. Aici, la „Școala din parc”, desfășurată de Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, totul este posibil, pentru că există deschidere, există pasiune și dăruirea de a oferi bucuria jocului, pe lângă elementele educative pe care le presupun activitățile puse la cale de organizatori.  Spre deosebire de primele două ediții ale proiectului Școala din Parc,  care au avut  evenimente educaționale pentru copii, precum ateliere de handmade, spectacole de divertisment, filme în weekend-uri, pe perioada verii,în acest an, organizatorii vin cu o gamă de activități pentru copii substanțial mai îmbogățită și mai diversificată față de edițiile precedente, cu activități recreative și de vacanță, care se  vor desfășura din nou,  în mijlocul naturii în parcul Marghiloman.

Florina Potîrniche

„Suntem în discuții și cu Societatea Exploratorilor să facem în cadrul Școlii din Parc câteva evenimente de orientare în natură și de  <vânătoare de comori>, cu indicii, prin parcuri. O să fie o vară plină de activități pentru toți copii și tinerii”, a declarat Florina Potîrniche, directorul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Reamintim că  „Școala din parc” este un proiect după un concept unic în România, pentru care Administrația locală din Buzău a primit titlul de „Campion al Educației” din partea Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și a fost implementat și dezvoltat Proiectul a fost implementat și dezvoltat de Oana Matache – viceprimar al municipiului Buzău și Florina Potîrniche – directoarea Centrului Cultural și Educațional «,Alexandru Marghiloman»”.

 Care este oferta educațională în luna mai

Proiectul  „Școala din parc”se află în desfășurare, programul lunii mai propus copiilor și părinților de organizatori cuprinzând ateliere de teatru, gastronomie, limba engleză distractivă, hand-made, pictură astfel:

  • Atelier jocuri teatrale în zilele de 16, 23 și 30 mai, ora 13.00;
  • Curs distractiv „English Now” în zilele de 10, 17, 24 și 31 mai, ora 13.00;
  • Atelier „Brățările prieteniei”, miercuri, 11 mai, ora 14.00;
  • Atelier „Să mărgelim”, miercuri 18 mai, ora 14.00;
  • Atelier „Semnul de carte”, miercuri 25 mai, ora 14.00;
  • Atelier dactilopictură, joi, 16 mai, ora 13.00
  • Atelier „Kids Play”, joi, 19, 25 mai, ora 13.00;
  • Atelier gastronomic „Hrană cu grijă”, vineri, 13, 20, 27 mai, ora 13.00;
  • Spectacol interactiv „Lampa lui Aladin”, sâmbătă 14 mai, ora 11;
  • Spectacol interactiv „Frumoasa și bestia”, sâmbătă 21 mai.

 Se pregătește și „AnTanTe”

„Anul acesta suntem la a doua ediție a festivalului <AnTanTe>, festivalul copiilor noștri și copilului din noi. El se va desfășura pe 4 și 5 iunie, dar, desigur, pe 1 iunie, vom marca ziua respectivă, Ziua Copilului, fiind  și zi liberă,  printr-o petrecere de încălzire pentru festivalul care va avea loc pe tot parcursul weekendului, în trei zone din oraș, Parcul Marghiloman, Parcul Tineretului și în zona Bulevardului Nicolae Bălcescu, Parcul Crâng. O să fie o mulțime de spectacole și artiști care vor fi pe stradă și o mulțime de jocuri pentru copii. În cadrul festivalului vom avea o componentă care să fie adresată și copiilor atipici, celor care, cum spunem noi au nevoi speciale. Vom avea noutăți față de anul trecut. Lucrăm acum la program. Am început să confirmăm spectacolele și artiștii care vor fi în proiect. Vom avea păpuși gigantice, vom avea jocuri, ateliere care vor  fi în premieră aici”, spune directorul Centrului Cultural Educațional „Alexandru Marghiloman”.

Articole similare