Administrație

Începe realizarea branșamentelor la gaze la Mărăcineni

A fost semnat contractul cu o firmă din Ploiești

Primarul comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin, a anunțat că vor începe, în sfârșit, lucrările de realizare a branșamentelor la rețeaua de gaze, după mai multe luni de amânări. Aceasta pentru că au fost depuse contestații care au întârziat planurile autorităților, dat fiind că a fost nevoie de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor pentru a merge mai departe.

Primarul din Mărăcineni promite că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, cu toate că acest lucru va implica și un oarecare grad de disconfort. Localnicii au arătat un interes deosebit față de branșarea la rețeaua de gaze, iar precontractul a fost semnat de aproape toți locuitorii comunei; 4.233 de branșamente de gaze naturale urmează să fie realizate, iar lungimea totală a rețelei de distribuție de la nivelul comunei este de 38,182 de kilometri. Dintre acestea, 4.207 gospodării reprezintă consumatori casnici, iar 26 sunt instituții publice (obiective social-culturale).

„Dragi locuitori ai comunei Mărăcineni, vă anunțăm cu bucurie că am semnat contractul pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna noastră! Lucrările vor începe în curând și se vor încheia până la finalul lui 2023, atunci când vor fi gata toate cele 4.233 de branșamente de gaze naturale. Vă mulțumim pentru înțelegerea și răbdarea de care ați dat dovadă și vă cerem scuze de pe acum pentru disconfortul creat pe durata desfășurării lucrărilor”, a transmis Dumitru Constantin.

Suma alocată proiectului de înființare a rețelei de gaze în comună este de aproape 92 de milioane de lei, dintre care 77 milioane reprezintă finanțare de la Uniunea Europeană. Proiectul vizează alimentarea cu gaze a celor trei sate componente – Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni -, iar perioada de implementare este de 40 de luni, respectiv 1 septembrie 2020–31 decembrie 2023.

Articole similare