luni, 30 noiembrie 2020

Începând de joi / Rubrică de turism local în OPINIA, o colaborare cu platforma „VINO ÎN BUZĂU”

Începând de joi, 1 august, OPINIA propune cititorilor săi, în edițiile print și on-line, o nouă rubrică săptămânală, cu specific turistic, realizată în colaborare cu „VINO ÎN BUZĂU”, cea mai completă platformă de promovare turistică a Buzăului.

„VINO ÎN BUZĂU” a fost concepută de o echipă de jurnaliști, regizori și producători de televiziune, ca o platformă de informare turistică pentru a veni în întâmpinarea turiștilor dornici de aventură și care doresc să cunoscă frumusețile zonei.

Conform managerului de proiect, jurnalistul Bogdan Vlădoiu, „VINO ÎN BUZĂU” își propune să ajute eficient turiștii din țară și de peste hotare să descopere obiectivele turistice din județul Buzău, nefiind o platformă turistică oarecare, ci una care are un content complet cu privire la obiective, tradiții sau locuri de cazare și masă din zona Buzăului.

OPINIA: „VINO ÎN BUZĂU”, un nou concept de promovare turistică! Cum a luat ființă acest concept?

Bogdan Vlădoiu: În cadrul proiectului „VINO ÎN BUZĂU” ne-am strâns laolaltă o echipă de jurnaliști, regizori și producători de televiziune cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu presei. Majoritatea am realizat în decursul anilor materiale turistice în toate zonele țării și am constatat în toți acești ani că turiștii au ca principala sursă de informare internetul.

Punctul slab al informării din spațiul virtual este că se pierde foarte mult timp căutând informații pe diferite site-uri, iar multe dintre ele nici măcar nu sunt obiective. Astfel, din experiența lor și a noastră, ca turiști, am început să conturăm această platforma online „VINO ÎN BUZĂU” care înglobeză laolaltă informațiile importante despre tot ce ține de turismul din întregul județ.

O: Cum veți realiza acest lucru?

B.V.: Vorbim despre prezentări scrise, dar și despre filme cu locurile ce pot fi vizitate. Munca în teren nu este chiar ușoară, însă atunci cînd o faci cu pasiune și alături de o echipă profesionistă nu te poate limita nimic. Noi, echipa „VINO ÎN BUZĂU”, ne-am dedicat în totalitate acestui proiect din dorința de a veni în sprijinul oamenilor care doresc să cunoască frumusețile zonei, dar nu numai. Primii pași au constat în realizarea materialelor scrise. Reporterii au mers în zonele turistice cunoscute, dar și mai puțin cunoscute din județul nostru, au vizitat toate obiectivele turistice pentru o informare cât mai clară și corectă și au colectat informațiile direct de la sursă, de la persoane avizate. Alături de ei au fost și echipe de operatori și regizori care au surprins imagini spectaculoase. Toate imaginile și informațiile sunt colectate iar mai apoi sunt încărcate pe platformă de unde vor fi ușor de accesat de către publicul larg.

O: Ce poate găsi publicul pe platforma „VINO ÎN BUZĂU”?

B.V.: În interiorul platformei poate fi găsit orice obiectiv turistic din județ. Pentru orice locație turiștii vor avea la dispoziție atât fotografii cât și filmulețe, pot citi informații esențiale, recenzii ale locurilor și vor găsi date despre localizare cu ajutorul coordonatelor GPS. În plus, pentru că știm că timpul este foarte important, platforma noastră adună într-un singur loc informații despre toate unitățile de cazare din județ. Pe lângă toate acestea, pe platformă există și rubrici în care sunt prezentate preparate speciale, tradițiile și obiceiurile din zonă și o rubrică specială dedicată mâncărurilor tradiționale. Astfel, odată ajuns pe platforma noastră, un turist găsește aici toate informațiile de care are nevoie, fără să mai fie nevoit să caute și pe alte site-uri. Toate informațiile sunt prezentate simplu și succint, într-un mod ideal pentru cei care nu au timp să își planifice o excursie.

O:  Cum putem accesa platforma „Vino în Buzău”?

B.V.: Nimic mai simplu. Platforma „Vino în Buzău” o puteți găsi pe site-ul nostru www.vinoinbuzau.ro. Ne adresăm turiștilor de toate vârstele, din România sau din străinătate motiv pentru care am realizat un site modern dar simplu de accesat.

O: Ce planuri de viitor aveţi?

B.V.: Nu ne oprim aici, departamentul IT lucrează acum la platforma                             „Vino în Romania”, platforma care vrea să promoveze ţara noastră peste hotare. Mai multe detalii despre această platformă nouă în România nu vă putem oferi acum, dar vă asigur că o să aveţi parte de o surpriză plăcută în viitorul apropiat !

loading...
error: Content is protected !!