luni, 06 iulie 2020

Încep lucrările de reabilitare şi modernizare a Blocului Operator la Spitalul Judeţean

Săptămâna aceasta preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu va semna contractul cu firma care va efectua lucrările de reabilitare la Blocul Operator al Spitalului Judeţean Buzău. Lucrările vizează nu numai reabilitarea, ci şi extinderea acestuia cu bani de la Uniunea Europeană.

În perioada în care se vor desfăşura lucrările, numărul de săli de operaţie funcţionale va fi mai mic. Şi pentru ca  pacienţii să nu aibă de suferit, în toată această perioadă se va opera în două schimburi, nu numai dimineaţa, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit.

Se va face o recompartimentare a două corpuri ale spitalului

Lucrările care vor fi demarate în scurt timp la Blocul Operator al Spitalului Judeţean Buzău vizează, după cum a spus conducerea unităţii în mai multe rânduri,  recompartimentarea corpurilor C şi D ale spitalului, astfel încât să se creeze spaţiul necesar pentru extinderea Blocului Operator,  construirea  unui spaţiu pentru un ascensor care să asigure evacuarea deşeurilor medicale şi o incintă destinată descărcării deşeurilor, la subsol. De asemenea, vor suferi lucrări de reabilitare şi reţelele de utilităţi din incinta şi subsolul clădirii spitalului.

Ca şi în cazul proiectului de reabilitare a clădirii fostului Spital Brătianu, procedura licitaţiei de atribuire a lucrărilor a fost şi a fost desemnată firma câştigă­toare, cu care administraţia locală va semna contractul, săptămâna aceasta, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean. Demararea proiectului de modernizare a Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău devine astfel o certitudine, după ce a fost întârziată mai multe luni din cauza procedurilor greoaie de licitaţie privind atribuirea lucrărilor.

loading...
error: Content is protected !!