sâmbătă, 24 octombrie 2020

Încă un furt de bani dintr-o autoutilitară de firmă. Cine sunt hoții

Individul identificat ca fiind autorul furtului celor 40.000 de lei dintr-o autoutilitară a restaurantului Taverna Buzoiană nu a acționat singur. Acesta ar fi fost însoțit de un bucureștean de 45 de ani care a fost reținut miercuri de polițiștii buzoieni.

În ziua de 14 octombrie, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul București, la o persoană bănuită de săvârșirea unui furt din autoturism comis pe raza municipiului Buzău.Percheziția s-a desfășurat în baza mandatului emis de Judecătoria Buzău.

Fapta a fost sesizată Poliției în ziua de 8 septembrie, de către un bărbat de 34 de ani din localitatea Pietroasele, angajat al unei societăți comerciale din Buzău. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea furtului este un bărbat de 45 de ani, din municipiul București. Din cercetări a reieșit faptul că în cursul acelei zile, individul s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău și ar fi sustras din autoutilitara de serviciu a bărbatului, lăsată neasigurată, suma de 5.600 lei, în timp ce autovehiculul era staționat pe o stradă din municipiul reședință de județ. Mașina ar fi fost parcată la Piața Centrală, iar furtul ar fi fost comis în miezul zilei când zona este destul de aglemorată.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că la actul infracțional ar fi participat și un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Pantelimon. Cei doi ar fi acționat împreună și în cazul furtului din autoutilitară  de pe raza municipiului Buzău, sesizat în data de 5 octombrie.

În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte și un dispozitiv tip telecomandă auto.

„A fost pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bănuitului și a fost condus la sediul Poliției municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Față de bărbatul de 45 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat, iar polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore.

Astăzi, în baza probatoriului administrat, va fi prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și în vederea sesizării instanței pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și polițiști de la Poliția municipiului București”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, polițiștii recomandă posesorilor de autoturisme:

-contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;

-asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor;

-a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;

-ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, etc.;

-ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!