Sport

Încă o promovare din seria Metalului?

CSM Focșani trece de Râmnicu Vâlcea și ar putea fi a șasea promovată în „B”

Doar în această vară, datorită faptului că Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante din sezonul 2024-2025, din Liga 3 vor urca șase echipe în loc de cinci. Pentru determinarea celei de-a șasea echipe nou-promovate, FRF a ales să dea o șansă învinselor din finale, însă doar pentru patru dintre cele cinci. Țintarul a fost stabilit prin tragere la sorți, astfel că CSM Focșani, a jucat miercuri seară, cu Râmnicu Vâlcea.

A fost meci de infarct lângă Milcov, cu focșănenii văzându-se conduși de două ori, 0-1 și 1-2. Gazdele au egalat pe final, în minutul 88, prin fostul „glorios” Cristi Ciobanu. Calificarea a fost decisă în minutele de prelungire, atunci când Alex Zaharia a înscris după o bâlbâială în propriul careu a celor de la Râmnicu Vâlcea.

La precedenta experiență, în 2022, Focșaniul a pierdut faza semifinală cu Dante Botoșani.

32 de meciuri au disputat în acest sezon focșnănenii, într-o stagiune a cărei structură a inclus 18 meciuri în sezonul regular, 9 în play-off și alte 4 în barajele cu Bucovina și Metalul. Primul meci la Liga a III-a s-a jucat pe 2 septembrie, într-un calendar care se întinde, iată, pe aproape zece luni, mult prea lung pentru o echipă din cel de-al treilea eșalon.

Pentru Focșani, turneul eliminatoriu nu se încheie odată cu meciul de miercuri. CSM va disputa finala pentru promovare în compania celor de la CS Dinamo, după ce bucureștenii au trecut de CS Ghiroda. Finala dintre CSM Focșani și CS Dinamo, programată la Focșani, are loc sâmbătă, de la ora 17.30.

Articole similare