vineri, 25 septembrie 2020

,,Împreună pentru Buzoieni” îşi schimbă statutul pentru a se implica mai mult în activităţi de ecologizare

După cea de-a cincea ediţie de colectare a gunoaielor aruncate de buzoieni în Parcul Crâng, desfăşurată de Asociaţia „Împreună pentru buzoieni”, iniţiatoarea acesteia, Diana Rus, face demersuri pentru modificarea statutului cu scopul a introduce pe lista activităţilor şi pe cea privind desfăşurarea de acţiuni de ecologizare. La ultima ediţie desfăşurată săptămâna trecută, voluntarii organizaţi de Diana Rus, cu sprijinul RER Sud, au strâns peste 30 de saci de gunoi din Crâng.

„Eu am Asociaţia <Împreună pentru Buzoieni>, al cărei statut este pe cale de a se modifica, pentru a introduce acţiuni de ecologizare, ca să mă implic şi mai mult decât m-am implicat până acum. Nu am plecat de la început cu aceste idei, dar văzând că am succes am zis să fac şi la o scară mai mare”.

Activitatea de ecologizare a Parcului Crâng  desfăşurată de Asociaţia ,,Împreună pentru Buzoieni” a început în urmă cu câteva săptămâni, după ce Diana Rus a observat, aşa cum mărturiseşte pe pagina de socializare a asociaţiei,  în timp ce se plimba, gunoaiele de la poarta dintre Direcţia Silvică şi Spital.

„Activitatea aceasta a început acum aproximativ şase săptămâni. Mă plimbam la Crâng şi am văzut gunoaiele de la poarta dintre Direcţia Silvică şi Spital. Am propus activitatea unui prieten, care ştiam că este interesat de aşa ceva. L-am întrebat dacă vrea să mer­gem să colectăm gunoaiele de acolo. Iniţial l-am întrebat în altă ocazie de acest lucru şi s-a arătat interesat. A făcut lucrul acesta într-o comună. Dar nu am mai putut colecta, pentru că primăria a intervenit super repede şi nu ne-a mai lăsat să le adunăm. Şi am decis o zi în care să mergem amândoi să le adunăm. A durat cam două ore acea acţiune. A fost epuizant, solicitant. Am început unde erau foarte multe gunoaie şi mirosul foarte greu. Apoi am postat pe Facebook. Prietenii au văzut şi chiar şi necunoscuţi ni s-au alăturat. Şi aşa am ajuns la a cincea ediţie”, mai spune Diana Rus.

 

loading...
error: Content is protected !!