Cel mai recent apel la care au răspuns buzoienii a fost pentru ajutorarea unor copii din Săgeata

Patru  copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, au nevoie de sprijinul buzoienilor. Cei patru – Adina, în vârstă de13 ani, Antonio, 15 ani, Andrei, 10 ani şi Alin, 6 ani -, sunt din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, şi trăiesc împreună cu mama lor într-o cameră, aproape îngheţată deoarece, „camera pe care am găsit-o rece când i-am vizitat deoarece nu prea mai aveau lemne şi făceau economie. Le-am dus câteva pachete de brichete, dar nu vor fi suficiente pentru a ieşi din iarnă“, a povestit pe Facebook, Diana Rus. Diana este o tânără care a lansat, de sărbătorile de iarnă, pe Facebook, de un grup de iniţiativă buzoian, „Împreună pentru buzoieni“, care doreşte să ajute, copii, bătrâni şi familii fără posibilităţi materiale, aflate în dificultate. Şi pentru că nu trebuie să aşteptăm Crăciunul ori Paştele pentru a fi mai buni şi a ne sprijini semenii aflaţi în dificultate, iniţiativa a continuat şi după sărbători, astfel încât, până acum, prin apelurile pe care le-au făcut pe pagina de socializare, unde au semnalat situaţia dramatică prin care treceau familii de buzoieni, „Împreună pentru buzoieni” a ajutat mai multe cazuri sociale. Un astfel de ajutor a venit, zilele acestea, prin lansarea unui apel pentru ajutorare a acestor copii  din Săgeata. În apel se spunea: „Copii au fost abandonaţi de tată, care a plecat în Anglia să muncească, dar nu au mai auzit de el. Mama munceşte cu ziua şi doreşte să se angajeze. Poate să lucreze în schimbul 2 şi 3. Meseria ei este de cofetar/patiser, dar poate lucra orice“. Mai mult decât emoţionant, în mesaj se spunea despre dorinţa Adinei, fetiţa de 13 ani, de a pune în vânzare desenele ei pentru a-şi cumpăra o pereche de ghete. „Fetiţei îi place foarte mult să deseneze şi doreşte să vândă o parte din desenele ei pentru a-şi cumpăra o pereche de ghete. Dacă vă interesează desenele ei, orice sumă o să o ajute pentru a-şi îndeplini dorinţa“, scria Diana Rus în mesajul de pe pagina de socializare.

Nu contează vârsta atunci când vrei să ajuţi

Cazul a ajuns în atenţia grupului de ajutorare de pe internet prin intermediul prietenei Adinei, o fetiţă cu un an mai mare decât ea. „Uitaţi ce poate face un copil! Prietena de doar 14 ani a fetiţei cu desenele a fost cea care ne-a semnalat acest caz“, se arată pe pagina de Facebook.

Tot de pe pagina de socializare aflăm că în acest week-end au fost îndeplinite câteva dintre dorinţele acestor copii: fetiţa a primit ghetuţele de care avea atâta nevoie, şi, cu toţii au primit alimente şi hăinuţe.

Acum ar avea nevoie şi de ceva bănuţi, astfel încât mama să cumpere periodic alimente, să plătească cantina băiatului mare, să  cumpere copiilor cele necesare în funcţie de nevoile care apar pe parcurs.“ Îi puteţi ajuta cu bani (băiatul cel mare are nevoie zilnic de 6 lei pentru cantină şi mama nu are să-i dea mereu şi astfel nu mănâncă la prânz)“, scrie Diana Rus pe pagina de Facebook, care oferă datele de contact ale mamei copiilor:  (0734) 233 700, sat Săgeata, comuna Săgeata.

Tot mai mulţi buzoieni au nevoie de ajutor

Unii buzoieni pot fi ajutaţi pentru un nou început, pentru un start în viaţă, cum este cazul copiilor, dar foarte mulţi, bătrâni şi bolnavi, au nevoie de sprijinul comunităţii pentru o perioadă mai îndelungată. Ceea ce înseamnă că ei nu trebuie uitaţi după ce nu se mai face apel pe reţele de socializare.

Pot fi ajutate, în continuare, şi celelalte cazuri prezentate pe pagina de Facebook „Împreună pentru buzoieni“, care nu sunt deloc simple. Sunt de-a dreptul cutremurătoare.

Un alt apel lansat pe pagina de Facebook este pentru sprijinirea  a trei fraţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, din localitatea Amaru, judeţul Buzău, care trăiesc între ruinele casei în care s-au născut. „Unul din ei are handicap mintal şi o mână dezvoltată anormal şi chiar în aceste condiţii munceşte în sat! Menţionez că nu au cu ce să se încălzească! Le-ar fi de ajutor o sobă mobilă sau să li se renoveze 2 camere din casă şi să li se construiască o nouă sobă. Mai au nevoie de alimente, haine, pături, o saltea. Vom contacta şi primarul pentru a-i sugera să-i mute într-o altă casă”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook „Împreună pentru buzoieni“.

Sumele pe care le strâng lunar membrii grupului împreună pentru buzoieni, provin, în mare parte, de la oameni simpli, cu salarii modeste şi nu depăşesc câteva zeci de lei. Pentru cei nevoiaşi însă, produsele cumpărate cu ei sunt mană cerească. Şi cum să nu fie dacă ele ajung spre exemplu, aşa cum arată postarea din 20 ianuarie, la o familie cu opt copii căreia i-a ars casa. „Îi vizităm periodic pentru a le furniza alimente, produse de curăţenie şi în toamnă le vom cumpăra rechizite pentru copii!“ Un alt mesaj la fel de impresionant: “Stau la bunici care îşi cresc singuri cei doi nepoţi. Robert are o malformaţie, stern înfundat. Le furnizăm periodic alimente, haine, produse de îngrijire, ajutor financiar. I-am plătit consultaţiile la doctor şi îl vom susţine când bunicii îl vor duce să-l opereze. Boala de care suferă îl va afecta grav pe termen lung“. O altă familie căreia i-a ars casa a fost ajutată, prin intermediul mobilizării online, cu haine şi alimente. „Pe viitor dorim să ajutăm cu materiale de construcţie. În fiecare seară ne întoarcem acasă, cu reuşitele şi supărările de peste zi şi petrecem timp cu familiile în căldura căminului propriu. Din păcate, familia Vasile nu mai are unde să se întoarcă, deoarece casa le-a ars în totalitate acum scurt timp. Drama prin care trec, pentru mulţi dintre noi e de neimaginat, însă cei trei membri ai familiei luptă pentru un nou început. Dacă şi tu vrei să ajuţi cu alimente, haine, materiale de construcţie, mobilier, familia poate fi găsită în Haleş sau le poţi dona orice sumă în acest cont: RO11BRDE100SV4164630100,  titular Vasile Petronela“, este postat un mesaj de ajutorare de pe pagina de socializare.

DISTRIBUIȚI
loading...