buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele sunt utilaje deosebit de eficiente atat in domeniul agriculturii, cat si in cel industrial si de constructii. Un astfel de vehicul poate duce la bun sfarsit multe lucrari fara ajutor din partea altor echipamente speciale, insa alegerea modelului potrivit va influenta si eficacitatea acestuia in utilizare.

Din acest motiv, in randurile ce urmeaza, vei putea descoperi cateva considerente pe care va fi necesar sa le ai in vedere pentru a profita din plin de functionalitatea unui astfel de echipament in mediul tau de lucru.

Ce sunt buldoexcavatoarele?

La baza, aceste utilaje sunt tractoare prevazute cu un incarcator frontal de dimensiuni mari ce poate manevra incarcaturi medii de circa 4 tone si impinge, nivela sau incarca tot felul de materiale de constructii si materie prima.

Pe langa echipamentul frontal, toate modelele de buldoexcavatoare vor avea un brat de excavare dotat cu o cupa ce poate atinge adancimi de circa 5 metri si poate opera pana la o distanta de aproximativ 8 metri. Acest design 2 in 1 permite utilajelor sa duca la bun sfarsit activitati diverse din agricultura, constructii si amenajarea terenurilor.

Care sunt domeniile in care se folosesc?

Un astfel de utilaj va fi perfect pentru lucrarile de anvergura medie si, spre deosebire de utilajele mari, buldoexcavatoarele pot fi conduse pe sosea, astfel incat nu vor necesita transport special, logistica aparte si costuri suplimentare.

– Agricultura. Daca vrei sa instalezi un sistem de irigare, sa faci cateva sapaturi pe teren sau sa instalezi stalpi pentru noul hambar, un buldoexcavator va fi utilajul potrivit pentru toate operatiunile complicate pe care le ai in minte.

– Constructii. Atat in mediul rezidential, cat si industrial, acestea vor fi potrivite pentru demolari la scara mica si pentru manevrarea si transportul materialelor de constructii. In plus, operatorul poate nivela foarte precis suprafetele, aceasta actiune fiind de mare ajutor in proiectele rutiere.

– Amenajarea terenurilor. Modelele de mari dimensiuni pot fi capabile sa scoata din pamant nu numai cioturi de copaci, dar si copaci intregi. Aceste utilaje pot fi folosite cu succes si la construirea iazurilor artificiale, dat fiind faptul ca vor executa sapaturile necesare si vor putea aranja pietrele si pietrisul in zonele de circulatie a apei.

Pe langa activitatile de mai sus, buldoexcavatoarele dotate cu echipamentul potrivit se pot dovedi extrem de utile in activitatile miniere, industria lemnului sau deszapezirea si curatarea soselelor si cailor de acces.

In ce situatii nu este indicata folosirea lor?

buldoexcavatoare

Cu toate ca aceste utilaje se remarca si cand vine vorba de transportarea echipamentului, chiar si cel mai mare buldoexcavator nu va reusi sa transporte sau sa tracteze echipament de mare tonaj. Ca regula generala, buldoexcavatoarele nu sunt cele mai potrivite utilaje pentru lucrarile foarte mari sau cele de mici dimensiuni care ar putea fi duse la bun sfarsit de un echipament mic si rapid (cu costuri reduse) precum un mini excavator.

Cu toate acestea, santierele medii in care este nevoie de putere si o manevrabilitate mai buna decat cea a utilajelor grele vor fi intotdeauna eficientizate de folosirea unui buldoexcavator echipat corespunzator.

DISTRIBUIȚI
loading...