Economic

Hidroizolatie. Hidroizolatii terase. Introducere in domeniu

La construirea unei cladiri trebuiesc luate in considerare anumite masuri, pentru ca structura sa reziste cu bine trecerii timpului. Aceste criterii sunt mereu aplicate, indiferent de scopul pentru care va fi utilizata constructia.

Factorul hidroizolatie si rolul pe care il joaca in viata de zi cu zi

Prin hidroizolatie se intelege o modalitate de protectie aplicata casei, sau locului de munca, prin care se impiedica patrunderea apei in interior. Cu alte cuvinte, prin intermediul hidroizolatiei, obiectele din interiorul structurii sunt protejate de umiditate si nu ajung sa se deterioreze intr-un mod rapid. Aceasta se aplica, cu precadere, si in cadrul pivnitelor sau beciurilor.

Dezvoltarile moderne au dus la aparitia mult mai multor tipuri de hidroizolatie, reusind sa-i extinda, astfel, domeniu de aplicabilitate. Cu toate ca se recomanda ca hidroizolatia sa fie realizata de un specialist, exista metode care permit unei persoane sa se descurce de una singura.

O structura hidroizolata are, implicit, o durabilitate mai mare. Din aceasta cauza, pretul ajunge sa fie mai ridicat pentru cladirile ce au trecut prin procesul respectiv.

Hidroizolatii terase si aplicabilitatea acestora

O categorie speciala a acestui domeniu este reprezentata de hidroizolatii terase. In primul rand, acest tip necesita doar lucrul cu instrumente si materiale de cea mai buna calitate. In caz contrar, rezultatele nu vor fi de durata, iar, implicit, vor aparea complicatii. Este de preferat ca procesul sa fie practicat, sau, cel putin, monitorizat, de catre un specialist sau profesionist.

Hidroizolarea de terase este clasificata in 3 categorii: Hidroizolare pentru terase circulabile; Hidroizolare pentru terase necirculabile; Hidroizolare pentru terase verzi. Procesul se realizeaza in mai multe etape. Materialele si modalitatile de lucru se pot diferentia in functie de tipul hidroizolarii de terase aplicat.

In general, sunt prezente doua mari etape. Prima etapa consta in pregatirea suprafetei de lucru unde va fi aplicata hidroizolarea. Cea de-a doua etapa este cunoscuta sub denumirea de amorsare a suprafetei.

Pregatirile, materialele utilizate, stilul de lucru si evaluarea se afla, de obicei, sub supravegherea unui specialist. Acesta coordoneaza intregul proces si este responsabil de rezultatul final. Fiind o activitate foarte complexa, sunt recomandate serviciile unui profesionist.

 

 

 

 

 

Articole similare