Sport

HC Buzău, victorie clară la Cluj Napoca!

A doua victorie a sezonului pentru HC Buzău a venit duminică seară, la Cluj Napoca, într-o partidă disputată în etapa a 4-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Echipa buzoiană s-a impus cu scorul de 29-24 (15-10), în faţa echipei gazdă, Universitatea, rămasă şi în acest sezon în primul eşalon, deşi a retrogradat, invitată fiind de Federaţie să ocupe locul lăsat liber după ce Szejke Od. Secuiesc, care, deşi a promovat, nu a avut resurse să se înscrie în Liga Naţională.

După două eşecuri la rând, la Constanţa şi cu CSM Focşani, care au urmat victoriei de la debut, cu Alexandria, HC Buzău nu avea la dispoziţie, în Ardeal, decât varianta victoriei. Buzoienii şi-au respectat statutul de favoriţi cerţi şi nu au avut emoţii. “Lupii” au condus practic tot meciul, cu excepţia primelor secunde, când gazdele au deschis scorul, iar diferenţa a variat, constanta fiind de cinci goluri, cu un ecart maxim de 9 – 25-16 (49) şi 26-17 (50).

Portughezul Sergio Barros, cu 8 goluri, şi muntenegreanul Aleksandar Glendza, cu 7, au fost principalele guri de foc ale buzoienilor, care au acum 6 puncte şi au urcat pe locul 7. HC Buzău se va întoarce la Sala Sporturilor pentru meciul din următoarea etapă, a 5-a, programat duminică, 3 octombrie, de la ora 17.30, împotriva Politehnicii Timişoara.  

Articole similare