Educație

Hasdeianul David Andrei Vlad rescrie istoria olimpicilor internaționali

Frumoasa poveste internațională a buzoianului David Andrei Vlad, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” – începută  în primăvara anului trecut când, în decurs de trei săptămâni, a obținut rezultate remarcabile la concursurile de Științele Naturii (Fizică, Chimie, Biologie) și apoi, în vară, a fost medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Biologie din Armenia – continuă cu un rezultat cu care face istorie.

Așa cum OPINIA anticipa în urmă cu câteva săptămâni – când David Andrei Vlad s-a calificat în lotul restrâns  pentru Olimpiada „Științele Pământului”, ceea ce însemna participarea sa la etapa internațională a acestei competiții – hasdeianul a obținut și cea de-a doua calificare la o olimpiadă internațională. Este vorba, bineînțeles, de calificarea în lotul restrâns pentru Olimpiada internațională de Biologie.

Prin această dublă calificare la olimpiade internaționale în același an, David Andrei Vlad  a realizat o performanță unică în istoria olimpicilor internaționali.  Calificarea sa în loturile restrânse s-a făcut în ambele situații de pe prima poziție, lucru subliniat, de altfel, și de directorul C.N. „B.P. Hasdeu”, profesorul Virginia Mîndruță Tănăsescu.

Vestea calificării a fost primită cu emoție chiar în rândul profesorilor săi și al conducerii școlii. „Încă un succes extraordinar al hasdeianului David Andrei Vlad! După calificarea pe prima poziție în lotul restrâns pentru Olimpiada InternațIională <Științele Pământului>, Andrei s-a calificat DIN NOU DE PE PRIMA POZIȚIE, în lotul restrâns pentru Olimpiada Internațională de Biologie! Bravo Andrei! Ești minunat! Felicitări părinților și profesorilor care l-au îndrumat!”, este mesajul pe care prof. Virginia Mîndruță Tănăsescu l-a transmis imediat după aflarea rezultatului de excepție al elevului.

De asemenea, directoarea Colegiului Național „B.P. Hasdeu” a mai transmis  felicitări și elevei Diana Necula care, deși nu a prins lotul restrâns la Biologie, calificarea sa în lotul lărgit este o performanță în sine. „Felicitări și mult succes în continuare și Dianei Necula care, deși nu a prins lotul restrâns, ne-a reprezentat cu succes în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Biologie!”, a  mai transmis directoarea C.N. „B.P. Hasdeu”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker