luni, 01 iunie 2020

Handbalul nu renunță, campionatele se pun în mișcare în iunie!

• Gloria, în Final Four-ul Cupei României (5-7 iunie); HC Buzău, restanța de la Timișoara pe 31 mai

Federația Română de Handbal ține cu orice preț ca sezonul să se încheie pe teren și nu a luat în calcul înghețarea campionatelor, la feminin și la masculin, decât dacă starea de urgență va fi prelungită și după 14 mai.

Consiliul de Administrație al FRH, întrunit miercuri în videoconferință,  a stabilit ca sezonul să reia pe 31 mai la masculin și pe 5 iunie la feminin. La feminin, primele jocuri vor fi pe 5 iunie, când vor avea loc ultimele două sferturi de finală din Cupa României, după care se va disputa și final-four-ul competiției, fază în care sunt deja calificate Gloria Buzău și Rapid București.

În perioada 10-12 iunie vor avea loc și primele jocuri din Liga Națională. Cinci din cele șapte etape rămase de jucat se vor disputa sub formă de turneu de sală. La masculin mai sunt programate încă trei etape plus turneul Final Four al Cupei României.

Nu se va mai juca play-off și play-out. Sezonul se va relua pe 31 mai, dată la care au fost programate restanțele Potaissa Turda – Dinamo și Politehnica Timișoara – HC Buzău.

HC Buzău, lovitură în plin!

În varianta adoptată de Federație, fără turneu play-out la finalul sezonului regulat, HC Buzău este ca și condamnată la retrogradare.

Echipa buzoiană ocupă penultimul loc în Liga Națio­nală, la 11 puncte distanță de CSM Vaslui, loc direct ­re­trogradabil și ar avea șanse nule de salvare în cele patru meciuri pe care le va mai avea de jucat până la final.

Programul finalului de sezon – MASCULIN

  • 31 mai: restanțele Potaissa Turda – Dinamo București (Etapa 10) și Poli Timișoara – HC Buzău (Etapa 23)
  • 9-11 iunie: Etapele 24, 25 și 26 sub formă de turneu
  • 24-25 iunie: Cupa României Fan Courier. Semifinala din 24 iunie dintre CSM Bacău – Dinamo București să conteze și pentru Etapa 20 de campionat rămasă restantă

Gloria Buzău rămâne în cursă pentru cupele europene!

Gloria ar urma să reia sezonul cu participarea în Final Four-ul Cupei României, programat între 5 și 7 iunie după care, pe 11 iunie, va reintra și în meciurile din campionat, odată cu etapa a 20-a. Restanța cu SCM Rm. Vâlcea a fost programată pe 27 iunie.

În momenul întreruperii campionatului, echipa buzoiană ocupă locul 4 în Liga Națională și are șanse mari de a se califica într-o cupă europeană.

Programul finalului de sezon – FEMININ

  • 5-7 iunie: Cupa României, Turneul Final Four: (sferturile SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, CSM București – CSM Slatina plus semifinale și finale. S-au calificat deja SCM Gloria Buzău și Ra­pid București)
  • 10-12 iunie: restanța HCM Slobozia – CSM București (10 iunie); Etapa a 20-a (11 iunie); Etapa a 21-a (12 iunie)
  • 15-21 iunie: etapele 23 și 26 desfășurate normal, în săptămâna în care Vâlcea și CSM București au programate sferturile de finală. În aceste runde, SCM și CSM ar fi trebuit să evolueze cu Corona Brașov, exclusă din campionat. Rămân două restanțe, Vâlcea – SCM Gloria Buzău și Gloria Bistrița – CSM București, care se vor juca la încheierea celui de-al doilea turneu, pe 27 iunie
  • 24-27 iunie: Etapele 22, 24 și 25 în cadrul unui turneu de sală (24-26 iunie).

loading...
error: Content is protected !!