vineri, 16 aprilie 2021

Grupul VOUĂ, spectacol cadou oferit doamnelor de Mărţişor de Consiliul Judeţean

Doamnele şi domnişoarele din Buzău sunt aşteptate vineri, 2 martie, la sala mare a Consiliului Judeţean, la ora 17,00 să primească un altfel de mărţişor.

Grupul VOUĂ va susţine un spectacol special conceput, cu momente de muzică şi poezie de dragoste, dar şi cu multe scenete umoristice care, în mod sigur, vor distra copios asistenţa, inclusiv pe domnii care le vor însoţi pe doamnele doritoare de a urmări un spectacol deosebit. Evenimentul „Doamnă, cu drag, un mărţi­şor” este un spectacol cu intrare liberă, fiind un cadou oferit de Consiliul Judeţean Buzău cu ocazia zilei de 1 martie.

Celebrul Grup VOUĂ este cel mai longeviv grup de umor din România, fiind condus, de 36 de ani, de buzoianul Adrian Fetecău.  Primul spectacol al grupului a avut loc pe 8 martie 1982, în aceeaşi perioadă când s-a înfiinţat şi grupul Divertis.

„În 1982 am venit la Contactoare“  

„Eram anul V la Politehnică şi atunci exista o mişcare culturală studenţească foarte dezvoltată. La acea oră, trecusem deja prin alte trupe de teatru. Am reuşit să adun mai mulţi studenţi pe care îi văzusem în alte manifestări culturale la Politehnică. Unii făceau umor, alţii spuneau poezii… Asta se întâmpla în februarie 1982. Primul spectacol a avut loc pe 8 martie, la Căminul de Fete de la Drept. Sincer, nu credeam că vom atinge o vârstă atât de mare. Credeam că vom avea soarta unei trupe studenţeşti care va dispărea cu repeziciune. După facultate am venit la Buzău. În 1982, am venit la CONTACTOARE. M-am făcut că lucrez, pentru că nu mi-a plăcut niciodată ingineria. Am avut şansa unui director care m-a înţeles, la CONTACTOARE: Cristian Gonţescu. El şi-a dat seama că nu am treabă cu ingineria şi că gândul meu este la mişcarea culturală. M-a lăsat să mă ocup de VOUĂ şi am contribuit şi la crearea unor brigăzi artistice în întreprindere. Făcându-mă că lucrez în CONTACTOARE până în 1989, am reuşit să menţin Grupul VOUĂ. Am avut peste 600 de spectacole cu prima formulă de spectacole de umor, muzică şi comedie.  Cele mai multe au avut loc la Buzău, la Casa de Cultură, unde am găsit nişte prieteni senzaţionali, care au înţeles că avem ce spune; şi s-au spus nişte lucruri tare îndrăzneţe aici. Era vorba despre Aurelian Mareş, directorul Casei de Cultură, de Călin Gheţu, Nicuşor Tănase…prieteni nemaipomeniţi. Pe Radu Gabriel l-am cunoscut chiar la Casa de Cultură a Tineretului din Buzău, unde era metodist. Mi-a devenit apoi partener şi coleg de cameră în toate deplasările”, declară Adrian Fetecău despre începuturile Grupului VOUĂ.

loading...