vineri, 23 octombrie 2020

Greu de la început! Handbalistele Gloriei iau startul în noul campionat cu un meci de foc

• Gloria Buzău – CSM București, astăzi, de la 18.30, TVR 1

Se va juca din nou handbal în Liga Națională feminină după mai bine de șapte luni de pauză! După o serie parcă fără sfârșit de discuții, scenarii, programări și reprogramări, primul eșalon handbalistic feminin, ediția 2020-2021, începe astăzi, în Sala ,,Olimpia” din Ploiești. O ediție cu un format aparte, cu un număr de 16 echipe la start, din care ultimele patru vor retrogada la final.

Prima etapă a noii stagiuni din Liga Națională se desfășoară în sistem turneu, pe parcursul a două zile, astăzi și mâine.

Debutul pe care nu și l-ar fi dorit

La o lună și jumătate de la jocurile din Final Four-ul Cupei României, competiție afe­rentă sezonului trecut, întrerupt în martie din cauza pandemiei, handbalistele Gloriei revin pe teren în campionat. Primul meci oficial le aduce jucătoarelor lui Ovidiu Mihăilă și Romeo Ilie adversara pe care nu și-ar fi dorit-o în niciun caz la start: CSM București.

Buzoiencele au încă proaspătă în memorie ultima experiență cu formația bucureșteană, în Final Four-ul Cupei, când Cristina Neagu  și Compania au dat de pământ cu echipa buzoiană, un eșec greu de digerat, 16-30.

CSM București ajunge la Ploiești nu tocmai cu cel mai bun moral, după eșecul din Norvegia, în Liga Campionilor și probabil nu-și va permite un nou pas greșit și în competiția internă, unde lupta pentru supremație cu SCM Rm. Vâlcea se anunță din nou foarte dură, iar orice punct contează.

Cristina Neagu a scăpat de coronavirus! Șanse aproape nule de a juca împotriva Gloriei

Cristina Neagu a scăpat de coronavirus, în urma testului făcut la începutul aceste săptămâni. Cea mai bună handbalistă a lumii ratează însă, foarte probabil, startul în campionat. Cristina are șanse practic nule să evolueze împotriva Gloriei, fiind insuficient pregătită după aproximativ două săptă­mâni de pauză.

Start eșuat, două partide anulate, alta incertă!

Din păcate, va fi un debut cu stângul pentru noua ediție a Ligii Naționale. Două dintre partide nu se vor disputa și vor fi decise la ,,masa verde”. HC Zalău – Minaur Baia Mare nu se va juca și va fi câștigată de băimărence la ,,masa verde”, după ce în formația lui Gheorghe Tadici, el însuși infectat, sunt mai multe jucătoare testate pozitiv. Ieri, o altă echipă a anunțat că se află în imposibilitatea de a juca în runda inaugurală. Nou-promovata Crișul Chișineu-Criș are 5 cazuri pozitive în lot și a decis să nu facă deplasarea pentru partida cu CSU Cluj Napoca. Și la Activ Ploiești, o altă nou-promovată, situația este cât se poate de gravă.

,,Noi avem nouă jucătoare testate pozitiv. Am anunțat Federația și DSP Prahova. Așteptăm acum să vedem dacă putem juca în turneu cu cele opt handbaliste testate negativ”, a anunțat ieri directorul clubului prahovean, Bianca Radu.

Liga Națională, Etapa 1:

*Miercuri, 14 septembrie:

  • ora 10.15: Rapid București – CSM Slatina
  • ora 13.00: CSM Galați – Gloria Bistrița Năsăud
  • ora 18.30: Gloria Buzău – CSM București (TVR 1)

*Joi, 15 octombrie:

  • ora 13.00: Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie
  • ora 15.45: Activ Ploiești – Dunărea Brăila (incert)
  • ora 18.30: SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea (TVR 1)

* HC Zalău – Minaur Baia Mare – nu se dispută

* Crișul Chișineu-Criș – CSU Cluj Napoca – nu se dispută

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!