luni, 01 iunie 2020

Grefierii Judecătoriei Buzău, protest în holul instanței

Personalul auxiliar de specialitate şi conex, membri ai Sindicatului Liber independent ”Balanţa justiţiei” Buzău din cadrul Judecătoriei Buzău, au protestat astăzi în semn de solidaritate cu colegii care participă vineri la mitingul în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Circa 30 de grefieri au ieșit în holul instanței și, timp de jumătate de oră, începând cu ora 11, au încercat să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă categoria profesională. Eliminarea inechităţilor salariale la nivelul autorităţii judecătoreşti prin acordarea în procent integral a sporurilor cuvenite personalul auxiliar de specialitate şi conex, conform modului de calcul aplicat de C.A. Bacău, C.A. Bucureşti şi C.A. Târgu-Mureş, reanalizarea grilei de salarizare prevăzute pentru personalul auxiliar de specialitate şi conex, identificarea unei soluţii legislative şi financiare pentru plata orelor suplimentare efectuate de către personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, înfiinţarea unei direcţii de specialitate în Ministerul Justiţiei care să reprezinte şi să gestioneze din punct de vedere profesional cariera grefierilor, să coordoneze şi să gestioneze resursele umane similar Direcţiei Tehnologia Informaţiei, Direcţiei Naţionale de Probaţiune ori redimensionarea schemelor de personal din instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea prin elaborarea unor standarde pe linie de resurse umane, raportate la volum de munca si alţi indicatori sau particularităţi, sunt doar câteva dintre revendicările grefierilor din Judecătoria Buzău, care sunt susținuți în acest demers de conducerea instanței.

Membrii Sindicatului Liber independent ”Balanţa justiţiei” Buzău anunţă şi alte mişcări de protest care ar putea continua până la blocarea totală a activităţii instanţelor că nerezolvarea problemelor cu care se confruntă categoria noastră profesională, precum şi adoptarea unui act normativ, indiferent de forma pe care o va îmbrăca şi care va produce efectele mai sus enumerate, vor genera mişcări de protest, care vor conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete.

Calendarul şi forma mişcărilor de protest vor fi anunţate ulterior, în raport de poziţia pe care o vor adopta factorii decidenţi în raport de aspectele anterior menţionate.

Alți 50 de grefieri de la mai multe instanțe din județul Buzău, inclusiv Tribunal, au protestat vineri în Capitală.

Amănunte în ediția de luni.

 

loading...
error: Content is protected !!