Sport

Gloria, șanse de promovare aproape nule

Buzoienii au pierdut cu Oțelul pe mâna lui Stoian

Gloria a capotat aseară în fața Oțelului Galați, 0 la 1, și păstrează doar teoretic șanse la promovarea în Liga Întâi.

Partida a început cum nu se poate mai prost pentru buzoieni, cu o gafă a lui Relu Stoian în urma căreia gazdele au deschis scorul: degajare lungă a goalkeeperului Dur-Bozoancă, mingea ajunge în careul Gloriei, Stoian, visător, e surprins de traiectoria acesteia, încearcă să agațe balonul cu degetele în loc să boxeze, iar Ursu, pe fază, trimite în plasă cu o lovitură de cap.

Deblocarea tabelei atât de devreme a schimbat radical coordonatele meciului, Oțelul, echipă făcută după chipul și asemănarea lui Dorinel Munteanu, mulțumindu-se să conserve rezultatul. Gloria a avut o mare ocazie în minutul 22, dar Wiktorski nu l-a putut învinge pe Dur-Bozoancă din șase metri, după ce reluase cu capul la o lovitură de colț. Un minut mai târziu, șutul bun al lui Vârtej, tot după un corner, a trecut puțin pe lângă buturi. Până la pauză, buzoienii au mai avut câteva situații bune, rămase, din păcate, nefructificate.

La reluare, Oțelul a închis mai bine spațiile, fragmentând jocul ca la carte iar elevii lui Mihalcea atacat, dar le-a lipsit luciditatea. În minutul 82, Oțelul a marcat din nou, dar golul a fost anulat de arbitri, pe motiv de off-side.

Ultima ocazie de gol a Gloriei s-a consemnat în minutul 86, la șutul de la 16 metri al lui Boiciuc. Dur-Bozoancă, atent, a reținut cu siguranță.

  • Gloria Buzău: Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Șuteu – Pandele (Blejdea 75′), A. Lopez (cpt.)(Dudu 60′) – Val. Munteanu (Cârstocea 75′), Gaitan (Val. Alexandru 75′), Angelov (Dr. Lazăr 60′) – Boiciuc
  • Rezerve: D. Rusu – Greu, Marku, Sălceanu
  • Antrenor: Adrian Mihalcea

În urma rezultatului de la Galați, Gloria iese, practic, din cărțile promovării, șansele trupei din Crâng la un eventual baraj fiind mai „subțiri” decât talia unei prim-balerine. Concret, Buzăul (34 de puncte) ar trebui să reușească un parcurs perfect în restul play-off-ului.

Articole similare