duminică, 25 octombrie 2020

Gloria Rugby Buzău continuă să se implice în comunitate!

· Sportivii îl aduc pe Moş Crăciun într-o familie nevoiaşă cu cinci copii

Rugbiștii donatori, alături de George Georgescu, șeful secției rugby, au decis ca și anul acesta, tichetele de masă obținute la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, să meargă spre Asociația „Împreună pentru buzoieni”. Astfel, sportivii Gloriei Buzău au demonstrat încă o dată că au o mare empatie față de semenii lor. Ei mai întâi  au  încercat să atragă atenția despre cât de importantă este donarea de sânge, pentru ca acum, în prag de sărbători, să direcţioneze tichetele de masă către oamenii nevoiaşi. Ei au pus la cale, împreună cu Diana Rus, preşedinta Asociaţiei Împreuznă pentru buyoieni să în aducă pe Moş Crăciun în casa unei familii nevoiaşe.

„De doi ani de zile am un caz foarte grav la asociație, pe care am încercat să-l promovez foarte mult. Este vorba de patru frați, de 15, 13, 11, respectiv 7 ani, crescuți numai de mamă. Problema cu această familie este că mama este alcoolică, iar toate finanțele sunt cheltuite pe băutură. I-am găsit inclusiv fără lemne de foc, iar de anul trecut, din toamnă, mi-am dat seama că mai e o problemă, anume că cei mici merg la școală flămânzi. Acela a fost momentul în care m-am decis să apelez la oameni pentru a dona alimente pentru această familie. Faptul că rugbiștii de la Gloria Buzău au avut această idee de a dona tichetele obținute în urma transfuziei de sânge m-a încântat foarte mult.”, a relatat  Diana Rus, Asociația „Împreună pentru buzoieni” cayul acestei familii nevoiaşe.

Aceasta nu este prima colaborare pe care rugbiştii o au cu Asociaţia Împreună pentru Buzoieni. Pe parcuraul acestui an, sportivii au împărțit fructe și legume buzoienilor, au mărșăluit pentru un oraș mai curat, au participat la zilele de naștere ale unor copii de la cazurile făcute publice de această organizaţie umanitară și le-au oferit cadouri, (alți copii beneficiază de antrenamente săptămînale la rugby), managerul secției a ținut cursuri de educație financiară și educație fizică elevilor din mediul rural, iar pentru al doilea an consecutiv, rugbiștii au dorit ca bonurile primite în urma donării de sînge, să ajungă la unul dintre cele mai vulnerabile cazuri ale asociației!

loading...
error: Content is protected !!