luni, 01 iunie 2020

Gloria, într-o viitoare Ligă a 2-a cu două serii?

  • Restrângerile bugetare ar putea schimba formatul eşalonului secund

Decizia Federaţiei Române de Fotbal de a opri actualul sezon pentru echipele din Liga a 2-a care nu sunt angrenate în lupta pentru promovare ar putea schimba formatul din sezonul viitor. Deoarece niciuna dintre echipe nu va retrograda în acest an în Liga a 3-a, la startul stagiunii viitoare ar urma să fie prezente, cel puţin teoretic, 23 de echipe. Asta în situaţia în care toate aceste formaţii îşi doresc să joace în Liga a 2-a.

Tocmai pentru că există această necunoscută n-a fost luată încă o decizie privind formatul din stagiunea următoare a eşalonului secund. Cele mai multe cluburi îşi doresc ca în sezonul următor să se revină la formatul cu două serii în Liga a 2-a, cu echipele împărţite pe criteriul geografic, variantă sigură pentru limitarea costurilor, în condiţiile în care o serie cu 23 de echipe ar obliga toate formaţiile să aibă un buget mai mare, pentru 44 de partide şi 22 de deplasări. Şi aceasta, într-o perioadă în care restrângerile bugetare vor fi tot mai drastice, ceea ce ar putea să însemne şi dispariţia unor formaţii.

Să promoveze automat şi locurile 2 din seriile eşalonului 3?

Una din variantele vehiculate în lumea fotbalului este aceea a unui sistem competiţional cu două serii a câte 14 echipe, cele 5 în plus urmând să fie ocupantele locurilor secunde din seriile Ligii a 3-a, campionat „îngheţat” între timp. Această soluţie este îmbrăţişată de fruntaşele celui de-al treilea eşalon, caz în care ar dispărea barajele tur-retur între primele două clasate în seriile unde distanţa dintre locurile 1 şi 2 este mai mică de 3 puncte.

Soluţie bună pentru Gloria

În condiţiile în care a fost unul din cluburile afectate de restrângerile bugetare cauzate de pandemia de coronavirus, fiind obligată să dezactiveze două secţii – volei masculin şi gimnastică – şi să desfiinţeze echipa de rugby seniori, Gloriei i-ar conveni un campionat cu costuri mai reduse. Într-un astfel de scenariu, echipa buzoiană ar evita deplasări lungi şi costisitoare, în localităţi din Vestul şi Sud-Vestul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!