Sport

Gloria, echipa contrastelor! Final SF la Zalău!

Gloria n-a avut timp de lamentări după șocul înfrângerii cu Dacia Mioveni, din etapa trecută, de la Sala Sporturilor, rezultat care a dus la despărțirea de antrenorul Aurelian Roșca și a fost nevoită să se regrupeze din mers pentru confruntarea de sâmbătă, de la Zalău, una dintre cele mai dificile deplasări din campionat.

Cu secundul Romeo Ilie pe bancă și oarecum cu spatele la zid, Gloria a trebuit să joace pe o singură carte și a atacat Zalăul din start, reușind 20 de minute să lase impresia că partida cu Mioveniul nu a fost decât un accident de parcurs. Însă de la 9-9 (20), după reușita Marijei Petrovic, buzoiencele s-au blocat total, iar Zalăul a zburat la o diferență de patru goluri la pauză, 16-12!

Gloria a pornit imediat după pauză cursa de urmărire, a recuperat, a egalat de la 17 și până la 20, după care fetele lui Gheorghe Tadici s-au instalat la conducere, fără a se desprinde decisiv. Era 29-27 pentru Zalău în minutul 27 și părea că cele trei puncte vor rămâne în Ardeal. Finalul a fost, însă, de domeniul SF-ului! Cu poarta ferecată, Gloria a înscris de patru ori la rând – Shteriova (57.20), Rotaru (58.01 și 59.23) și Simion (59.53): 29-31, rezultat final!

Cu șapte goluri, aproape toate în momente cheie ale jocului, dar nu numai pentru asta, macedoneanca Marija Shteriova a reușit un nou meci foarte bun. După victoria de la Zalău, Gloria a revenit pe locul 6 în Liga Națională și va disputa următorul joc la Sala Sporturilor, miercuri, 26 ianuarie, cu Minaur Baia Mare, în etapa a 12-a, penultima a turului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker