duminică, 28 februarie 2021

Gloria Buzău vs. FCSB: Va reuși Ilie Stan să-și elimine fosta echipă?

Gloria Buzău va da piept cu FCSB în încheierea 16-imilor Cupei României. Partida va avea loc luni, 30 noiembrie, de la ora 20:45, pe Stadionul Crâng. Ambele formații se confruntă cu probleme de lot înaintea acestui meci, iar prognoza meteo nu le oferă prea multe motive de bucurie celor doi antrenori.

La prima vedere, partida pare să fie una complet dezechilibrată. Netbet, sponsor oficial FCSB și una dintre ele mai mari case de pariuri online conform case-pariuri-online.com, oferă cotele 7.50 pentru victoria gazdelor, 4.75 pentru o remiză și 1.33 pentru victoria oaspeților. Situația din teren însă, ar putea fi alta, dacă este să ne gândim la obiectivele celor două cluburi și la posibilele tactici la care vor recurge cei doi antrenori.

FCSB este lider în Liga 1 după primele 11 etape, având două puncte avans față de CSU Craiova și 6 puncte mai mult decât campioana ultimelor 3 sezoane, CFR Cluj. Întrucât echipa finanțată de Gigi Becali nu s-a calificat în cupele europene, principalul obiectiv este câștigarea campionatului.

Câștigarea Cupei României nu reprezintă un real interes pentru roș-albaștri, întrucât numai cucerirea titlului le permite să spere la accederea în următorul sezon de Liga Campionilor sau Europa League – asta pentru că locurile 2 și 3 din Liga 1, alături de câștigătoarea Cupei vor participa în Conference League.

Pe lângă asta, FCSB tocmai i-a pierdut pe Dennis Man, Florin Tănase, și Darius Olaru, cei 3 accidentându-se în ultima etapă din campionat, în care roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 2-3 în deplasarea de la Mediaș. Toni Petrea nu se va putea baza nici pe Florinel Coman, Dragoș Nedelcu, Lucian Filip, care nu vor reveni pe gazon înainte de luna decembrie.

Gloria Buzău ocupă în prezent locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte obținute în 13 partide. Obiectivul echipei este accederea în play-off, însă lupta este acerbă, așa că într-un fel, această tragere la sorți le-ar putea fi de folos, chiar dacă antrenorul echipei s-a arătat nemulțumit de întâlnirea acestui adversar:

Dacă erau suporteri, era altceva. Ne dorim să facem un joc bun. Jucătorii mei își doresc să joace contra Stelei, FCSB-ului. Ei vor să câștige trofee. Nu este un meci special. Este un meci ca și celelalte.

Eu nu spun că avem șanse. Spun că trebuie să jucăm. Nu aveam nevoie să jucăm cu ei acum. Am jucat doar un tur, aș fi vrut să jucăm și noi cu echipe mai accesibile, dar asta este”, a declarat Ilie Stan pentru As.ro.

Dragoș Huiban, Adi Marian Chică-Roșă, Marius Ioniță, Ciprian Petre și Constantin Stoica au fost depistați pozitiv la testul COVID-19 și nu vor putea lua parte la acest meci, însă Gheorghe Anton s-a negativat și ar putea juca, dar lipsa de pregătire fizică din ultima perioadă ar putea să reprezinte un impediment în acest sens.

Cert este că Ilie Stan, spre deosebire de omologul său de la FCSB, ar putea le ceară elevilor săi să riște totul în acest meci, întrucât Gloria mai are de disputat un singur meci oficial în următoarele două luni de zile.

Programul echipelor din Liga 1 este mult mai comprimat, astfel încât FCSB are de disputat alte 4 etape în luna decembrie, urmând ca prima divizie să se reia devreme, din 13 ianuarie. De cealaltă parte, Gloria mai are de jucat un meci acasă cu Aerostar Bacău pe 5 decembrie și apoi, o pauză de două luni și jumătate, următoarea partidă fiind programată abia la sfârșitul lunii februarie.

Părăsirea Cupei României pare a fi, din mai multe puncte de vedere, o soluție pentru evitarea multor potențiale probleme care le-ar putea compromite șansele la titlu ale FCSB-ului, așa că nu ar trebui să ne mire dacă Toni Petrea va alinia un prim 11 format din jucători de rezervă și câțiva tineri de la echipa a doua.

loading...
error: Content is protected !!