joi, 22 octombrie 2020

Ghiozdane complet echipate și la Buzău, în proiectul „Educație pentru România”

A patra ediție a proiectului „Educație pentru România” desfășurat de Fundația Mereu Aproape alături de partenerul său RURIS a adus bucuria reînceperii școlii elevilor din 26 de județe ale țării, printre care și Buzău.

3.000 de ghiozdane echipate complet cu rechizi­tele de care au nevoie la cursuri au ajuns în brațele elevilor din 37 de școli din toate regiunile țării, respectiv din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Buzău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Proiectul face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” și acordă o atenție deosebită copiilor din mediul rural. Valoarea ediției din acest an a proiectului depășește 43.000 de euro.

În Buzău, au primit cadou ghiozdane complet echipate elevii de la Liceul Tehnologic din satul Măr­găriți, comuna Beceni.

„Indiferent de forma în care se desfășoară cursurile la acest început de an școlar, în bănci sau prin intermediul tabletei, rechizitele sunt necesare, iar noi continuăm să îi susținem pe copii. În cei patru ani ai proiectului, 9.500 de elevi din toată țara au primit ghiozdanele încărcate, un ajutor care îi încurajează să învețe și prin care contribuim la diminuarea abandonării studiilor”, a spus Alessandra Stoicescu, preșe­dintele Fundației Mereu Aproape.

Curiozitatea și bucuria de a primi daruri la început de an școlar au fost exprimate cu entuziasm de copii: „Ce frumos! E frumos, îmi place! Îmi plac caietele mari căn-am avut niciodată!”, „Culori, o trusă de matematică, un penar tare drăguț. și… multe caiete”, „Sunt foarte încântată și le mul­țumesc!”. „Penarul acesta chiar arată foarte bine și îmi place!”.

„2020 a venit cu foarte multe provocări pentru toată lumea. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat, importanța pe care o are educația în viața oricărui copil. Vrem să fim și anul acesta alături de ­elevi, să îi încurajăm, să îi motivăm și să le spunem că împreună suntem puternici și putem trece peste orice obstacol. Situația actuală nu ne permite să fim fizic aproape de ei, dar toate gândurile noastre bune se îndreaptă către copiii care revin în această toamnă în bănci, dornici să descopere lucruri noi și să își clădească viitorul. Este al patrulea an consecutiv în care RURIS, cu sprijinul Fundației Mereu Aproape, este alături de copii la începutul școlii, acesta fiind pentru noi unul dintre cele mai importante proiecte de Responsabilitate Socială din zona Educației”, a declarat Cătălin Stroe, Fondator și Președinte RURIS.

Proiectul „Educație pentru România” face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului școlar și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste dar cu rezultate foarte bune la învățătură.

loading...
error: Content is protected !!