Actualitate

Gălățean care transporta ilegal persoane în Germania, prins de polițiștii buzoieni în timpul unei acțiuni în contextul COVID 19

Filtre la intrările în Buzău, în această dimineață, pentru depistarea șoferilor și călătorilor care nu poartă mască.

Acțiunea desfășurată de polițiștii rutieri în intervalul 07.00-10.00, a avut ca scop verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în mijloacele de transport în comun, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-COV2, dar și pentru prevenirea și combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea transportului de persoane.

Astfel, în intervalul orar menționat au fost oprite în trafic și controlate peste 100 de mijloace de transport public.

Polițiștii au urmărit modul de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, dar au acţionat și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele tangențiale domeniului transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale dintre care 11 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere a pauzelor și a perioadelor de odihnă conform OG 37/2007, pentru nereguli la HG 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator transport rutier, pentru abateri la Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, dar și pentru alte nereguli prevăzute de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice..

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un șofer de 38 de ani din Galați, a fost depistat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în timp ce efectua cursă de transport persoane pe ruta Brăila-Germania, fără a fi autorizat în acest sens. Polițiștii au dispus măsura reținerii certificatului de înmatriculare, a plăcilor cu numerele de înmatriculare, precum si imobilizarea vehiculului conform L38/2003.

Tot pe Calea Eroilor a fost depistat și un șofer în vârstă de 41 de ani, din comuna Merei, în timp ce conducea o autoutilitară, deși aparatul etilotest a indicat că bărbatul consumase alcool. Șoferul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic de polițiștii rutieri și se vor desfășura și în perioada următoare, întrucât siguranța și sănătatea buzoienilor rămân vectorii activității noastre.

 

Articole similare