ActualitateCultură

Gala de premiere a Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B

Marți, 13 septembrie, ora 19.00, va avea loc  Gala de premiere a competiției Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, din cadrul Buzău International Arts Festival, urmată de spectacolul „Cum m-am lăsat de gândit”, cu concursul actorilor Anca Sigartău și Răzvan Krem Alexe. Regia spectacolului este semnată de Anca Sigartău, producătorul fiind Teatrul Globe.

Spectacolul aduce în discuție o temă care preocupă pe toată lumea și anume fericirea. Însă, de data aceasta, ea este pusă într-un altfel de context, un „Fals tratat de non-gândire”, ne spun realizatorii.  Mai departe,  în loc de răspunsuri, spectacolul ne oferă multe întrebări la care fiecare trebuie să găsească propriu răspuns:„Cum ar fi dacă am putea trăi într-o stare de fericire perpetuă? Ba mai mult chiar, dacă această stare ar putea fi obținută cu o pastilă mai banală decât o simplă aspirină? Nu-i așa că toate problemele ar fi rezolvate? Nu-i așa că ar fi o ușurare să scăpăm de gândit?” Spectacolul lansează o provocare către „intelectualii obosiţi“, îndemnându-i să abandoneze gândirea în favoarea unei vieţi lipsite de orice efort intelectual. Ba, se oferă chiar şi câteva soluţii care să uşureze demersul. Întreaga punere în scenă este o falsă pledoarie în favoarea non-gândirii şi inacţiunii, un pretext folosit admirabil pentru a stimula, în fapt, ceea ce ne transformă în ființe unice – gândirea.

Competitia COMIC 7 B a avut loc în perioada 8-13 septembrie, la sala Teatrului „George Ciprian” Buzau, iar biletele pot fi achiziționate de spectatori de pe http://www.mystage.ro și la telefon 0740 496 561.

Juriul competiției Festivalului Internațional de Teatru Independent COMIC 7 B, ediția2022, este compus din actorii Ion Ionuț Ciocia, Marius Chivu, Dana Voicu și Iulian Ilinca, atât de cunoscuți publicului din Buzău și din întreaga țară.

Articole similare