duminică, 28 februarie 2021

Fundația Comunitară invită tinerii defavorizați să își ia „Permis pentru viitor”

Fundația Comunitară Buzău face cunoscut tinerilor din medii defavorizate că se pot  înscrie  să urmeze cursurile unei școli de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere, cu sprijin financiar prin programul „Permis pentru viitor” organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Cei interesați pot afla mai multe informații și pot  accesa  formularul de înscriere pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

„Prin intermediul programului <Permis pentru viitor> sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021.

Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declarație din partea părintelui / reprezentantului legal; ofertă de preț de la școala de șoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Programul, ajuns la cea de-a șasea ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România”, se transmite pe pagina de socializare a Fundației Comunitare Buzău.

Pot participa la program tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1996 și 1 septembrie 2003 inclusiv. Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani , iar înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

loading...
error: Content is protected !!