Actualitate

Fundația Comunitară învață ONG-urile buzoiene cum să se promoveze mai bine în online

Fundația Comunitară Buzău continuă cu un atelier de fotografie online seria lunară de workshop-uri gratuite menite să sprijine dezvoltarea ONG-urilor locale, cu ajutorul specialiștilor buzoieni. Astfel, de data aceasta, Fundația Comunitară Buzău propune organizațiilor neguvernamentale  buzoiene un al doilea atelier dedicat fotografiei și importanței acestei arte. Dobândirea unor astfel de cunoștințe ar putea ajuta organizațiile  în a-și promova activitățile mai bine. Atelierul de fotografie este gratuit pentru ONG-urile și grupurile de inițiativă buzoiene și face parte dintr-o serie de workshop-uri lunare derulate de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu specialiști buzoieni, cu scopul de a susține dezvoltarea rețelei de organizații non-profit și oameni cu inițiativă din județul Buzău.

Atelierul va avea loc online, vineri, 29 octombrie 2021, în intervalul orar 18.00 – 20.00 și va fi susținut de Auraș Mihaiu – fotograf cu experiență, pasionat de mediul online. Auraș Mihaiu este fotograf profesionist, care se implică activ în susținerea proiectelor ce dezvoltă zona nordică a județului Buzău. Auraș a lansat în acest an PaddleFest, primul festival de sporturi acvatice pe lacul Siriu.

 Unde se fac înscrierile

În cadrul acestui atelier gratuit se vor oferi informații despre utilitatea fotografiilor pentru un ONG, regulile de bază pentru fotografierea cu telefonul și camera foto, reguli de bază de editare foto, cum selectezi cele mai potrivite fotografii, legislația privind fotografierea, surse de imagini stock și răspunde la o serie de întrebări precum ce poze/video să faci pentru a atinge obiectivele ONG-ului? Unde, cum, cât publici fotografiile? Cum spui povestea fotografiilor?

Înscrierile se pot face AICI. Mai multe detalii pot fi obținute de la Ana Maria Cojocaru (email: [email protected], telefon: 0743 764 487).

Programul, desfășurat de Fundația Comunitară Buzău, va conține o serie de ateliere axate pe nevoile organizațiilor. Subiectele dezbătute în aceste ateliere au reieșit din procesul de mapare a sectorului civic din județul Buzău, desfășurat permanent de Fundația Comunitară Buzău, sub numele Harta Faptelor Bune. ONG-urile și grupurile de inițiativă din județul Buzău se pot înscrie pe Harta Faptelor Bune AICI.

„Construim împreună o imagine cât mai detaliată a sectorului civic buzoian”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău, care dau asigurări că „organizațiile înscrise află primele de oportunități de finanțare, evenimente, cursuri și ateliere gratuite. Misiunea Fundației Comunitare Buzău este sa conecteze oameni și să dezvolte rețele de lideri cu inițiativă, să sprijine dezvoltarea organizațiilor non-profit și să caute investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău”.

Fundația Comunitară Buzău este o organizație care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău. Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru noi și copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.

Articole similare