Sport

Frații Burtanete, în cinci finale la FOTE 2019 de la Baku

Delegația României are cinci locuri în finalele de la FOTE la gimnastică masculină! Gabriel Burtanete, Robert Burtanete și Raul Șoica au terminat cu echipa pe poziția a șasea concursul de la Baku, medaliile în această probă revenind Ucrainei, Rusiei și Italiei. Rezultatele au contat, însă, și pentru calificarea în finalele pe aparate și la individual-compus.

Ce doi frați buzoieni, legitimați în prezent la SCM Gloria Buzău, au reușit calificarea în finala celor mai compleți gimnaști de pe poziția a șasea (Robert), respectiv a zecea (Gabriel). Pe aparate, Gabriel Burtanete va pleca cu prima șansă la sărituri, probă în care a devenit, de curând, la Gyor, în Ungaria, campion mondial de juniori, calificându-se cu cea mai bună medie, iar fratele lui, Robert, îl urmează în aceeași finală de pe poziția a șasea.

Robert se va alinia și la startul finalei de la paralele, aparat la care a obținut al cincelea rezultat, la ­ega­litate cu alți doi sportivi. În plus, Gabriel este prima rezervă la bară fixă.

Articole similare