sâmbătă, 15 august 2020

FOTO/VIDEO: Sute de elevi de la Liceul de Artă, la un atelier de creație în aer liber. Lucrările au fost oferite trecătorilor

Eveniment inedit organizat astăzi pe Platoul din Piața Dacia. Peste 350 de elevi ai Liceului de Arte „Margareta Sterian”, alături de 50 de profesori, au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului și Centenarul Marii Uniri în cadrul unui imens atelier de creație în aer liber. Elevii au realizat live desene pe care, la final, le-au împărțit trecătorilor, în timp ce reprezentanții secțiilor de muzică și teatru au susținut recitaluri și au prezentat scenete. La eveniment au fost prezenți și primarul Constantin Toma, viceprimarii Ionuț Apostu și Andrei Neder și inspectorul general al IȘJ Buzău, Otilia Trifan.

„Este un eveniment pe care îl marcăm de 9 ani. Anul acesta am încercat să îl extindem și să venim în întâmpinarea publicului, pentru că este mai greu ca publicul să vină în sălile noastre de spectacole și în ateliere. Mesajul transmis de copii este de unire, pentru că sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Spectacolul se numește <Să fim copii pentru încă o zi> și va cuprinde momente de muzică ușoară, muzică clasică, muzică populară, momente de teatru, exact ce studiază elevii noștri la Liceul de Artă. Fiecare elev va face câte o lucrare cu tema 100 de ani de Unire, care va fi oferită trecătorilor, celor care se opresc să ne admire. Este un mesaj în memoria eroilor noștri. Marcăm astfel 100 de ani de la Marea Unire și Ziua Internațională a Copilului”, a declarat directorul Liceului de Arte „Margareta Sterian”, Mioara Sângeorzan.

Pe lângă lucrările individuale ale celor mai mici elevi, reprezentanții secțiilor de artă monumentală au realizat lucrări de grup, de dimensiuni mari.

„Sunteți cea mai creativă școală din Buzău și am văzut, cu ocazia expoziției absolvenților, lucrări deosebite. Din rândurile voastre ies și cei mai mulți arhitecți din Buzău, și acesta este un lucru foarte important. Încercăm și noi, la nivel de Primărie să vă oferim toate condițiile pentru ca, peste ani, să nu mai fiți obligați să plecați din Buzău, iar dacă plecați, să reveniți”, le-a transmis primarul Constantin Toma elevilor.

loading...
error: Content is protected !!