joi, 04 iunie 2020

FOTO/VIDEO | Buzoianul Georgian Mărgărit, colaborare cu un muzician inclus pe celebra compilație Buddha Bar

O nouă colaborare de excepție pentru buzoianul Georgian Mărgărit. După ce a fost la un pas să reprezinte România la Eurovision alături de Vanotek cu o piesă ce a rupt topurile, și a colaborat cu Marius Moga și Puya, Georgian Mărgărit este implicat într-un proiect inedit de muzică electronică vocal-simfonică alături de un compozitor cunoscut pe plan internațional. Este vorba despre Mihai Toma, compo­zitor ale cărui creații au fost incluse în celebrele volume de muzică ambientală Buddha Bar, iar în anul 2015 a parti­cipat la Festivalul Internațional „George Enescu” cu un proiect original care a reinterpretat muzica marelui compozitor român – intitulat „Enesciada”.

Georgian (sintetizator) și Mihai Toma (fluiere, sintetizator), alături de Geanina Me­ragiu (vioară),  Daniela Bucșan (vo­ce), Alexander Benavides (percuție), precum și o orchestră de cameră, au concertat pe 9 mai pe scena Teatrelli din București. Proiectul „Dacika” și-a propus să pună în valoare muzica tradițională ro­mâ­nească, integrând-o în același timp necesităților culturale ale prezentului și restabilind astfel legătura dintre publicul urban și moștenirea culturală a folclorului autentic. Concertul a cuprins și o lucrare în primă audiție, creată special pentru Ziua Europei, inspirată de Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven, care a devenit imnul Uniunii Europene.

Cântă la pian de la 6 ani

Georgian Mărgărit s-a bucurat și de popularitate în urma singleurilor „Closer“ și „I’m Coming Home“, lansate cu Vanotek și The Code, ultima piesă fiind calificată chiar în Selecția Finală Eurovision 2016, clasată pe locul al doilea. Buzoianul este fiul primarului din comuna Boldu, Marian Mărgărit, la rândul său pasionat de muzică, dovadă stând colaborările primarului cu Cenaclul Flacăra al lui Adrian Păunescu și piesele compuse pentru artiști precum Fuego și Lorenna. Georgian este pasionat de muzică încă din copilărie, a moștenit talentul muzical de la părinții săi și cântă de la 6 ani la pian. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. A lucrat în studio cu Marius Moga, dar și cu John Puzzle pentru muzica din seria­le TV și pentru muzica chill out. De asemenea, a colaborat cu Famous Production pentru hi­tul „Până vara viitoare” – Jo cu Randi, precum și cu Smash Production împreună cu ­Va­notek.

De partea cealaltă, artistul Mihai Toma este cunoscut la nivel internațional pentru compozițiile „Flutaka”, „Ena” și „Moon Dance”, incluse pe compilațiile Buddha Bar Vol. XV, XVII și XIX. Mihai Toma este în același timp singurul compozitor de muzică electronică invitat să participe în Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția 2015 – cu proiectul „Enesciada”. De asemenea, a colaborat la realizarea coloanei sonore pentru documentarul „Flavours of Romania”, produs și prezentat de cineastul britanic Charlie Ottley.

 

 

loading...
error: Content is protected !!