Actualitate

FOTO – VIDEO / Polițiștii buzoieni, vizită la Liceul Special Pentru Deficienți de Vedere

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău – rutieri, criminalişti, ofiţeri de prevenire şi de la Poliţia Animalelor -, împreună cu reprezentanți ai „Asociației Kara Dog Search & Rescue”, au vizitat, vineri, Liceul Special Pentru Deficienți de Vedere Buzău, ocazie cu care copiii au descoperit de aproape autospecialele de poliție și au ţinut de mână oamenii din spatele uniformelor.

„Polițiștii au purtat discuții cu elevii pentru a conştientiza necesitatea însușirii regulilor de circulație și a comportamentului preventiv pentru a nu  ajunge victime ale accidentelor rutiere. Au fost discutate diverse situaţii pe care le pot întâlni în calitate de participanţi la trafic și le-au fost adresate recomandări pentru a fi mereu în siguranță. De asemenea, în funcţie de competenţele din activitatea fiecărui poliţist participant, au desfăşurat activităţi senzoriale cu elevii, precum: activităţi din sfera amprentării şi ridicării urmelor, butonarea tehnicii autospecialelor şi primul contact cu motocicleta utilizată de poliţiştii de la rutieră.Copiii au fost impresionați şi de blânda Freja, cățelușa din cadrul Asociației Kara Dog Search & Rescue, care s-a lăsat cu drag mângâiată de toți. Freja este câinele de căutare, gata mereu să îi ajute pe micuţii care fie se confrună cu situaţii limită, fie au nevoie de ghidaj”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău.

De asemenea, polițiștii au venit pregătiți cu daruri pentru fiecare dintre cei elevii participanți la întâlnire. „La rândul lor, micuții au pregătit câte un cadou pentru polițiști, prin care și-au arătat aprecierea față de aceștia – desene şi decoraţiuni de sezon, atent realizate de mâini dibace”, mai arată Biroul de presă al IPJ.

Articole similare