Politic

FOTO – VIDEO / Ministrul Natalia Intotero, vizită de două zile la Buzău

Ministrul social-democrrat al Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, s-a aflat, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Buzău, unde a discutat cu beneficiarii sistemului de asistență socială și cu angajații acestuia din județul Buzău, atât în zone rurale, cât și în zone urbane,.

Vizita ministrului a început vineri, la Râmnicu Sărat, la Centrul de recuperare pentru victimele violenței  în familie, pe care l-a vizitat alături de primarul Sorin Cârjan, de senatorul Liliana Sbîrnea și de deputatul Laurențiu Țepeluș. Ulterior, ea s-a deplasat în comuna Valea Salciei, la o casă de tip familial, precum și la o serie de apartamente ce găzduiesc beneficiari din municipiul Buzău.

Ministrul Intotero a discutat cu mai mulți copii aflați în grija sistemului din Buzău și și-a exprimat bucuria că aceștia sunt bine îngrijiți, au o relație bună cu reprezentanții serviciilor sociale, își cunosc drepturile și obligațiile și sunt dispuși să își exprime direct nemulțumirile.

La sediul DGASPC Buzău, ministru a avut loc o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale specializate în promovarea drepturilor familiilor, copiilor și tineretului, pentru a dezbate prioritățile sectoriale ale Ministerului. La întâlnire au participat și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, deputații Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș, precum și vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre.

Natalia Intotero și-a exprimat admirația pentru modul în care copiii instituționalizați sunt îngrijiți la Buzău și bucuria pentru că a descoperit în județul nostru echipe dedicate de profesioniști ce lucrează împreună pentru bunăstarea copiilor din sistem.

Vineri după-amiază, Natalia Intotero a avut o întâlnire la sediul Organizației Municipale a Partidului Social Democrat, unde a purtat discuții cu colegii din Buzău pe teme precum educația, oportunitățile de angajare pentru tineri, egalitatea de șanse și proiectele guvernamentale de sprijin pentru familiile tinere. Alături de președintele Organizației Municipale PSD, primarul Constantin Toma, au participat la discuții  deputatul Romeo Lungu, senatorul Liliana Sbîrnea, Oana Gheorghiu, președintele femeilor social-democrate din municipiul Buzău, precum și președintele Tineretului Social Democrat Buzău, Costin Stanciu.

Vizita Ministrului s-a încheiat sâmbătă, la Centrul Rezidențial pentru copii „Sfânta Maria” din Sătuc, comuna Berca, gestionat de Asociația Filantropia din Berca.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker