Educație

FOTO/VIDEO | Cum a sărbătorit Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” 155 de ani de existență

Marți, 1 noiembrie, fiecare elev al Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” a visat să devină eroul acestei prestigioase unități de învățământ. Au visat cu ochii deschiși la performanțele patronului spiritual al școlii lor și au aruncat în aer avioane de hârtie construite special de ei pentru această zi de sărbătoare, în care școala a marcat 155 de ani de existență, dar și 105 ani de la nașterea eroului Mircea T. Bădulescu.

Monica Gheorghe

„Suntem fiecare dintre noi cu sufletul plin de bucurie că am ajuns să sărbătorim 155 de ani de când a luat ființă această școală și 20 de ani de când purtăm numele aviatorului Bădulescu. Fiecare elev are aripi pentru a zbura pe care și le-a luat  din tot ceea ce a reprezentat cpt. av. Mircea T. Bădulescu pentru țara noastră și pentru comunitatea noastră”, a spus directoarea Monica Gheorghe, care a subliniat rolul școlii, de comunitate a învățării, conștientă că munca în colaborare nu numai că îmbunătățește performanța școlară, ci îi ajută și pe membrii comunității să-și dezvolte autocunoașterea și stima de sine. De altfel, sărbătoarea  Școlii „Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu” a fost o sărbătoare a comunității de buzoieni.  Municipalitatea a fost reprezentată la manifestările dedicate școlii de primarul Constantin Toma. Edilul s-a alăturat fiului eroului aviator, Doru Laurian Bădulescu, dar și actualilor şi foştilor elevi şi profesori, care au participat la festivitatea organizată în curtea prestigioasei unităţi de învăţământ.  Alături de conducerea școlii s-a aflat inspectorul școlar general Daniela Palcău, dar și inspectorul adjunct Dan Popescu. Școala a mai avut și un alt invitat special. Este vorba despre farmacista Oana Gheorghiu, consilier local și coordonator Maxifarma.

„Este un lucru extraordinar că ești alături de această școală, o școală de elită a Buzăului”, i s-a adresat primarul Constantin Toma fiului aviatorului Mircea T. Bădulescu, Doru Laurian Bădulescu, care, la rândul lui  i-a îndemnat pe copii să se bucure de această  școală-fanion a Buzăului. Și primarul Constantin Toma și Doru Laurian Bădulescu au adresat un călduros „La mulți ani!” școlii, și au avut urări și pentru directorul ei, Monica Gheorghe, care își sărbătorea ziua de naștere.

Tema zilei, după cum a putut fi observată de toți cei care au trecut pragul școlii în data de 1 noiembrie, a fost avionul. A avut loc și un  flash mob  la care a participat toți elevii școlii, dar și multe alte activități. Practic au fost organizate activități de către fiecare diriginte, fiecare învățător, prin care au arătat ce înseamnă școală, ce înseamnă cpt. av. Mircea T. Bădulescu pentru fiecare. „Fiecare elev, la finalul flash mobului are un avion în mână căruia îi va imprima zborul, care va reprezenta speranța și dorința de a urca cât mai sus și de a ajunge acolo unde fiecare să-și depășească propriile puteri. Avem un colectiv deosebit, oameni pregătiți, oameni empatici, oameni cu suflet cald, care formează oameni frumoși, viitorul țării noastre, oameni care sunt alături de copiii noștri în toate momentele, nu doar atunci sunt în fața lor la catedră”, a spus directoarea Monica Gheorghe.

Despre „Aripi”

„Aripi” este un motto al școlii, care are și o revistă, denumită simbolic cu acest nume. Anul acesta, revista „Aripi” a ocupat locul I la competiția de reviste de gimnaziu, la nivel național. Și la nivel județean, Biblioteca „Vasile Voiculescu” i-a acordat revistei  premiul al II-lea, în competiția pe care a organizat-o cu ocazia evenimentului dedicat memoriei jurnalistului buzoian  Pamfil Șeicaru.

„Este o revistă deosebită. Este rezultatul muncii elevilor din școala noastră în care sunt prezentate atât activitățile cadrelor didactice, cât și  ale elevilor noștri; revista încununează munca noastră. Ne dorim ca elevii noștri să aibă aripi și să zboare cât mai sus. Așa spun elevilor fiecărei clase a VIII-a care finalizează studiile la noi, să ajungă cât mai sus, acolo unde vor ei”, a spus directoarea Monica Gheorghe.

Revista „Aripi” este o imagine pe care  Școala „Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu” o transmite comunității. Acest dialog școală-comunitate a continuat și de ziua unității de învățământ. Buzoienii care au trecut prin fața școlii au fost întâmpinați de elevi cu flori înfipte în mere și calendare, fiecare dintre aceste elemente construind un mesaj puternic pe care doreau să-l transmită. „Întotdeauna școala noastră a avut porțile deschise. Ne dorim ca părinții, bunicii, toți cei care fac parte din comunitatea școlii noastre, și nu numai, să vadă roadele muncii noastre, să simtă căldura din această școală și să încerce să transmită cât mai mult din ceea ce se întâmplă aici. Fiecare trecător a primit astăzi, în mod simbolic, un măr din care își trage seva o floare; mărul fiind noi, iar floarea fiind reprezentată de fiecare elev al școlii noastre; au mai primit și un calendar cu o imagine desenată de eleva școlii noastre Delia Pândaru, din clasa a VIII-a C. Pe acest desen avem imaginea școlii. Cu un elev cu o carte în mână și o pelerină care, uitându-se în zare, vede un avion care duce mai departe visurile și speranțele ce reprezintă tot ce a dobândit în Școala Bădulescu”, a explicat directoarea Monica Gheorghe mesajul pe care au dorit elevii să-l transmită buzoienilor.

Acțiuni legate de numele patronului spiritual

Numele școlii este legat de numele patronului și prin premiile care recompensează performanțele elevilor. Este singura școală din țară care recompensează, prin eforturi proprii și prin sponsorizări, performanța, rezultatele deosebite pe care le obțin elevii în toate domeniile.

„Elevii noștri nu fac performanță ca urmare a acestui premiu. Dar se bucură. Este o încununare a muncii lor, este o mândrie în momentul în care la finalul anului sunt chemați pe scenă și premiați. Asta s-a transformat în vis. Fiecare copil din școală, la finalul festivității de premiere își planifică: eu particip la olimpiada X, eu merg la concursul Y, astfel încât să fie și el prezent pe acea scenă. Este un vis pe care și-l creează fiecare în acel moment. Nu e puțin lucru,  având în vedere că noi ținem ștacheta sus și ne dorim ca ai noștri elevi să poată răzbată în cele mai  grele domenii, să poată să ajungă să facă ceea ce își doresc. Profesorii sunt foarte pregătiți. Anul trecut am avut rezultate pe toate disciplinele. La Limba română, Fizică, Chimie, Matematică, la Sport, la Geografie, toate ariile curriculare au fost atinse. Am avut premii cum nu am avut niciodată, în această perioadă.  Elevii noștri care termină cu media 10, primesc și ei un premiu care se numește «Diplomă de onoare», însoțită și de un mic cadouaș financiar, pe lângă «Premiul Bădulescu», înființat de fiul căpitanului aviator Mircea T. Bădulescu, Doru Laurian Bădulescu, care ne susține financiar în fiecare an. Am înființat și Asociația «Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”», care oferă părinților, care doresc, posibilitatea să facă donații, astfel încât să realizăm momente plăcute pentru elevii noștri. Am avut anul acesta sponsori care ne-au ajutat și am dotat școala cu cinci table interactive, ceea ce a sporit și mai mult calitatea  actului educațional din școala noastră”, mai spune directoarea Monica Gheorghe, cadru didactic al acestei școli din anul 2002.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker