Actualitate

FOTO / Veteranii de război din Buzău au primit cadouri prin poștă

Peste 1.000 de colete-cadou din partea Statului Major al Forțelor Terestre au fost distribuite gratuit de Compania Națională Poșta Română către toți veteranii și văduvele de război, în semn de recunoștință pentru cei care au marcat, pe 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război. Coletele au fost distribuite în cadrul campaniei „Recunoștință veteranilor de război“, care s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20 – 29 aprilie. Campania a avut loc și la noi, iar echipe constituite din personal al unităților militare buzoiene au distribuit, în perioada 28-29 aprilie, pachete cadou pentru veteranii de război din garnizoana Buzău.

Poșta Română a participat și la pregătirea pachetelor pentru veterani: 580 au fost pregătite la Cercul Militar Național de către militari și personalități culturale și artistice, iar restul au fost pregătite la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc de elevii militari, alături de personalități civile din șase județe și militari cu cele mai înalte grade.

„Poșta Română este alături de acțiunile militarilor, cărora le apreciem spiritul de sacrificiu și întreaga muncă depusă. Prin distribuirea coletelor pentru veteranii de război și văduve, Compania a realizat în primul rând un proiect de suflet. În același timp, însă, dovedim și cu acest prilej că ne luăm în serios rolul de partener strategic al statului român“, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

Distribuirea pachetelor prin Poșta Română către veteranii de război din întreaga țară s-a realizat începând de joi. Echipele au fost constituite din personal al unităților militare,  voluntari, precum și membri ai asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale de profil.

„29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morți, dispăruți, prizonieri, râniți și invalizi (circa 92.000 de militari decedați). De Ziua Veteranilor, în anul 2020, erau aproximativ 4.100, toți trecuți de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câțiva ani și această comoară de preț va dispărea. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român”, precizează Ministerul Apărării Naționale pe pagina dedicată Zilei Veteranilor de Război.

Articole similare