luni, 25 mai 2020

FOTO: Valeriu Şuşnea, personală cu 35 de lucrări în judeţul natal

Expoziţie amplă şi cu o încărcătură emoţională aparte pentru artistul plastic Valeriu Şuşnea. Preşe­dintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) Buzău a vernisat miercuri, 5 septembrie, o expoziţie personală cu 35 de lucrări, în judeţul natal, Galaţi. Evenimentul a avut loc la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, primul muzeu de artă contemporană românească din ţara, inaugurat în anul 1967 şi conceput să prezinte cele mai noi tendinţe ale fenomenului plastic în devenire, destinaţie pe care şi-o păstrează şi astăzi.

Expoziţia a fost compusă din lucrări de pictură în ulei pe pânză, având dimensiuni mari, de până la 3 metri pătraţi.

„Este vorba despre compoziţii figurative, abstracte, sub genericul <Călătorii Imaginare>. Ele fac parte din preocupările mele artistice din ultimii ani, perioadă în care mi-am dedicat munca temei Vămile Văzduhului. Expoziţia a fost primită foarte bine, iar organizatorii mi-au promis că vor inaugura noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi cu o expoziţie de-a mea”, a declarat Valeriu Şuşnea.

La vernisajul de la Galaţi au luat parte artişti plastici şi critici de artă, alături de autorităţi locale şi directorul muzeului, Dan Basarab Nanu.

Valeriu Şuşnea s-a născut pe 6 martie 1960 în Bereşti, judeţul Galaţi, şi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Gri­gorescu” din Bucureşti, secţia artă monumentală şi restaurare. În 1990, devine membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din România, iar din  2011 devine preşedinte UAP Buzău. Anul acesta, în cadrul Saloanelor Moldovei, a fost distins cu Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România.

loading...
error: Content is protected !!