vineri, 14 august 2020

FOTO Un drum județean, care în mare parte nu a văzut vreodată asfalt, a intrat astăzi în reabilitare

DJ102 C, care face legătura cu județul Prahova, a intrat în reabilitare. Șantierul a fost deschis oficial joi, în prezența președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Termenul de execuție este de 11 luni, astfel că în vara anului viitor, drumul județean care pe mai bine de jumătate, din cei 11 km ce au intrat în lucru, nu a văzut vreodată asfalt, fiind unul forestier, ar urma să fie unul modern.

Drumul leagă satele Scărișoara și Buda Crăciunești de satul reședință al comunei Cislău, deservind 2 mii -3 mii de oameni. “Drumul va fi reabilitat total de la intersecția cu DN10 până la granița cu Prahova tot ce înseamnă asfalt, poduri, podețe rigole și așa mai departe. Acești oameni scurtează astfel legătura cu județul Prahova și este și o zonă cu potențial turistic. De asemenea, poate deveni și un drum strategic fiind o rută alternativă la drumul ce leagă Buzăul de județul Prahova și chiar de București. Este un drum de 11,5 kilometri care vine și în sprijinul localnicilor care au treabă în satul de reședință al comunei Cislău”, a declarat președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu. Valoarea investiției este de 17 milioane lei, sursa de finanțare provenind din fondurile Consiliului Județean Buzău.

Potrivit contractului, data de finalizare a lucrărilor este 24 mai 2021.

Este o lucrare mai complexă dat fiind că o parte din acest drum, mai bine de jumătate, nu a fost niciodată asfaltat. Sunt lucrări complexe cu podețe, poduri care le vom realiza în timp de 11 luni cu întrerupere probabil pe timpul iernii. Va fi un drum lat de 7 metri cu parte carosabilă de 5,5 metri, cu structură de balast, piatra spartă și două rânduri de asfalt, cu șanțuri, acces la curți și tot ceea ce trebuie”, a declarat Cristian Conțiș, director general al firmei Mecan Construct, cea care reabilitează drumul, citat de observatorulbuzoian.ro.

loading...
error: Content is protected !!