luni, 25 mai 2020

FOTO: Tablouri cu obiective turistice buzoiene, pe simezele de la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”

După faza de documentare în care şase artişti plastici din ţară au poposit la Buzău pentru a surprinde peisajele judeţului, proiectul „Măgura Art” a ajuns într-o nouă etapă. Marţi, 4 septembrie, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” a fost des­chisă expoziţia ce reuneşte lucrările realizate în cadrul celei de a V-a ediţii a „Taberei de Creaţie „Măgura Art”.

Sterian Bădălan (Galaţi), Ovidiu Buzec (Suceva), Dan Drăghiciu (Buzău), Dionis Puşcuţă (Bacău), Valeriu Şuşnea (Buzău) şi Ovidiu Ungureanu (Bacău) au stat în tabăra organizată la Complexul Măgura, în perioada 18-24 august, ocazie cu care au realiza schiţe cu diverse obiective turistice din judeţ: Vulcanii Noroioşi, Mă­năstirea Berca, Cetăţuia, Ciuta şi Tabăra de Sculptură de la Măgura. Lucrările realizate de cei şase artişti au valoarea unor adevărate cărţi de vizită pentru obiectivele turistice buzoiene.

„Este o expoziţie care finalizează un proiect pe care l-am început acum ceva vreme alături de şase artişti din mai multe judeţe. Aceştia au trecut de faza de documentare, în care au realizat schiţe pe baza peisajelor nepereche din judeţul Buzău. Suntem bucuroşi că am reuşit să finalizăm încă o etapă şi urmează să rea­lizăm un catalog dedicat acestei tabere. El va fi înmânat gratuit celor care ne-au ajutat în derularea acestui proiect. Proiectul <Măgura Art> de anul acesta a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al Municipalităţii”, a declarat iniţiatorul taberei, preşedintele UAP Buzău, Valeriu Şuşnea.

loading...
error: Content is protected !!