joi, 09 iulie 2020

FOTO | Ştiu social-democraţii buzoieni ce face trezorierul partidului cu banii din subvenţii care ar trebui să ajungă şi la organizaţia judeţeană?

Peste 1,8 milioane de lei şi trei automobile Mercedes de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea şi   din banii publici primiţi de către PSD drept subvenţie, arată o anchetă ,,Newsweek România”. Deputatul Mircea Drăg­hici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcţie direct subordonată şefului Liviu Dragnea, orice decizie a trezorierului PSD fiind, practic, o decizie a liderului naţional social-democrat.

Din postura de trezorier, Drăghici gestionează banii partidului, un partid care se laudă cu peste 400.000 de membri şi care are un buget generos, pe măsură. Şi nu doar din cotizaţii: numai din subvenţia de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până astăzi, adică aproape 20 de milioane de euro. O parte din aceşti bani publici, necesari, în principiu, activităţilor cotidiene, organizatorice, ale unui partid, câteva mi­lioane de lei s-au dus în stângisme ,,de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D şi Mercedes GLK 250, cele trei maşini, cumpărate cu banii jos de către PSD, valorând în jur de 188.000 euro. Şi, culmea, nici măcar nu sunt utilizate în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici şi al soţiei acestuia, Georgiana Drăghici. Astfel, soţia trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei, autoturismul de lux fiind achiziţionat în data de 10 iulie 2017. Consoarta cu 15 ani mai tânără a deputatului PSD a mai încasat şi peste 1,8 ­mi­lioane de lei de la PSD, cheltuieli de publicitate, în contul unei televiziuni piteştene pe care o deţine.

La rândul lui, Mircea Drăghici are la dispoziţie celelalte două maşini Mercedes. Prima, Mercedes V Class, a fost cumpărată din banii partidului pe 30 octombrie 2017 şi a costat nu mai puţin de 324.269 lei. Celălalt Mercedes este modelul GLK 250, pentru care partidul a plătit 197.349 lei în data de 24 ia­nuarie 2018.

Drăghici a crescut subvenţia PSD de patru ori

Mircea Drăghici a fost iniţiatorul modificării legii de finanţare a partidelor, lege care acum prevede că partidele pot fi subvenţio­nate cu maximum 0,04% din Produsul Intern Brut. De asemenea, el a solicitat şi introducerea unui prag minim de 0,02% din Produsul Intern Brut, însă, într-un final, s-a stabilit ca pragul minim să fie de 0,01% din PIB.

Unul din argumentele invocate de către Drăghici pentru a sponsoriza masiv partidele din bani publici este egalitatea de gen: ,,Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei”.

Proiectul legislativ promovat de Mircea Drăghici a fost susţinut de grupul parlamentarilor PNL. Astfel, deputatul liberal Gabriel Andronache a declarat în plenul Camerei Deputaţilor că ,,Partidul Naţional Liberal a votat acest proiect de lege, pentru că el conţine o prevedere extrem de importantă pentru a asigura egalitatea de gen în Parlamentul României şi în alte structuri ale administraţiei publice locale. Adoptarea acestui amendament va face posibilă şi va stimula partidele politice să ­pro­pună femei pe locuri eligibile, de data aceasta, pe listele electorale. Aceasta este motivaţia pentru care Grupul parlamentar al PNL a susţinut proiectul de lege”.

În perioada 2008-2016, partidele politice au ­pri­mit o subvenţie cuprinsă între 0,006 şi 0,0138% din PIB, ddică între 6 şi 14,5 milioane de lei anual. Cei mai mulţi bani, anterior noii legi, s-au alocat în 2017, când s-au împărţit puţin peste 32 de milioane de lei, adică 0,0274% din PIB, conform punctului de vedere al Guvernului emis pentru legea iniţiată de Drăghici.

Conform Autorităţii Electorale Permanente (AEP), impactul modificării legislative a fost uriaş. Astfel, în 2017, PSD a încasat ,,numai” 16 milioane de lei subvenţii de la stat. Dar, anul acesta, social-democraţii au primit deja de patru ori mai mult, adică 67 de milioane de lei; numai în luna septembrie a acestui an, PSD a încasat, conform AEP, peste 35 de ­mi­lioane lei.

A doua nevastă, şefă TSD şi cercetată de DNA

Georgiana Drăghici, a doua soţie a actualului trezorier al PSD, a fost şefa Tineretului Socil-Demo­crat Argeş. Ea a făcut parte din suita Dacianei Sârbu, care a angajat-o pe postul de consilier la Parlamentul European. Pentru acest serviciu, Georgiana primea în jur de 24.000 euro anual. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată, în stare de libertate, în martie 2017, împreună cu finul său, Cristian Meleşteu, fost director al Casei Studentului din Piteşti, dar şi cu fostul fotograf Doru Bălăşoiu, angajat al Cabinetului Parlamentar ,,Mircea Drăghici”, ei fiind acuzaţi că ar fi organizat pe banii Ministerului Tineretului şi Sportului o “tabără de vară” a TSD.

1,8 milioane de lei de la PSD

Georgiana Drăghici a făcut şi afaceri comerciale. A deţinut, de exemplu, firma Absolut Top Media & More, care a fost radiată în 6 august anul acesta. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, firma Absolut Top Media & More avea o cifră de afaceri netă de 211.257 lei şi pierderi de 140.456 lei în anul 2015. Un an mai târziu, cifra de afaceri a crescut la 374.358 şi un profit de 18.548 lei. Pentru anul fiscal 2017, cifra de afaceri netă a crescut de peste trei ori, la peste 1,25 milioane lei şi un profit de 239.248 lei. Aceasta pentru că aproape – dacă nu chiar toţi banii din 2017 – sunt încasaţi chiar de la PSD, partid al cărui trezorier este soţul doamnei Drăghici. Astfel, Absolut Top Media & More SRL ar fi ­pri­mit, în perioada martie 2017-aprilie 2018, peste 1,8 milioane de lei de la PSD pentru publicitate difuzată pe postul argeşean Absolut TV. În mai a.c., postul a fost închis.

Nici prima soţie a lui Mircea Drăghici nu a fost uitată de către deputat. Firma Evisa Top Business este deţinută în mod egal de aceasta, Cristina Ioana Drăghici, şi de Victoriţa Mincă. Această firmă ar fi primit în jur de 41.000 lei de la PSD.

Alţi beneficiari ai banilor publici din PSD

Mircea Drăghici este fondatorul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi fost pilot de raliu, ba chiar campion naţional în 1999. În Comisia de Securitate a FRAS îl regăsim, în calitate de membru, pe Justinian Pleşa, patronul firmei Just Multiserv SRL, societatea care are ca domeniul principal de activitate ,,lucrări de tâmplărie şi dulgherie” şi care a beneficiat de bani pe filieră PSD. Printre instituţiile care au dat contracte acestei firme se află Compania Municipală Conso­lidări, înfiinţată la ­pro­punerea primarului PSD Gabriela Firea. Omul lui Drăghici a beneficiat de 24 de contracte de la Conso­lidări, în valoare de 276.400 lei.

Supranumit de presa centrală drept „mecanicul lui Tăriceanu”, Victor Sandu a fost uns la şefia Administraţiei Naţionale Apele Române pe un post primit de ALDE în urma negocierilor guvernamentale. Dar asta nu l-a împie­dicat pe Victor Sandu să joace în barca PSD. Bun prieten cu trezorierul Mircea Drăghici, Victor Sandu ar fi primit peste 95.000 de lei pentru lucrări prestate pentru PSD. Banii au fost plătiţi în contul firmei TMD Lasting ­Ser­vice, care are ca obiect principal de activite ,,întreţinerea şi repararea autovehiculelor”.

2 COMENTARII

  1. Acest domn,rozator de unghii,hoț demonstrat ,ar trebui luat la rost !

    vedeti emisiune de pe youtube: INFILTRATUL DE LA VARFUL PSD ,cititi presa depre acest jeg politic,un nimic care nu stie a scrie si vorbi!
    Va invit sa-i dati un laptop sa scrie ceva…nu stie! Pute pamantul sub el,un morman de prostie….dar citam ” eu vorbesc politic”!

  2. Daca observati, acolo la cipilica, acest individ are dimensiunea f. mica. El nu poseda partea din spate a calotei craniene. Acest model de scafarlie nu are marimea mai mare de 54-55 si este conceputa doar ptr. a agonisi bani necinstiti, la fraude si profituri personale. La altceva nu se pricepe, cerebelul lui fiind f. mic este axat strict pe domeniul pomenit. Mare grija cand aveti deaface cu astfel de cap si de caracter.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!