miercuri, 28 octombrie 2020

FOTO | Sosirea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Buzău, reconstituită la 160 de ani de la Mica Unire

Autorități locale, reprezentanți ai Diviziei 2 Getica, ai Teatrului „G. Ciprian” și Muzeului Județean au luat parte joi la manifestarea ce comemorează împlinirea a 160 de ani de la Mica Unire. Evenimentul a debutat la ora 11,00, în curtea Muzeului Județean, în prezența primarului Constantin Toma, a generalului ­Ghe­orghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, a vicepreședinților Consiliului Județean și a senatorului Lucian Romașcanu. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, nu a putut fi prezent la eveniment, fiind invitat la Focșani, la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, care s-a reunit în ședință comună cu președinții de raioane din Republica Moldova.

În deschiderea manifestării a avut loc prezentarea steagurilor de identificare a structurilor subordonate Diviziei 2 Ge­tica, urmată de un moment artistic susținut de copii. Puținii buzoieni prezenți la eveniment, din cauza vremii urâte, au asistat la primirea suitei călare a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, fiind reconstituit momentul vizitei lui Cuza la Buzău în urmă cu 160 de ani.

Din cauza vremii, buzoienii au fost invitați în sala teatrului, unde a avut loc sceneta ce a redat ­pri­mirea de către Alexandru Iona Cuza a delegației unioniste, din care au făcut parte Dimitrie Racoviță și Irina Marghiloman, mama viitorului prim-ministru buzoian.

La finalul evenimentului, personajele piesei de teatru i-au invitat pe cei din sală să formeze împreună Hora Unirii.

 

loading...
error: Content is protected !!