ActualitateAdministrație

FOTO / Școala din Brătilești, complet renovată

Peste 150 de copii din Brătilești, comuna Brăești, alături de părinții și profesorii lor, au trăit, luni, bucuria de a păși în școala din satul natal, proaspăt reabilitată. Bănci noi, table moderne, toalete curate, holuri cu miros de nou, toate într-o școală din zona de munte a județului, într-o comunitate de oameni primitori și gospodari. Unitatea de învățământ a fost inaugurată de către prefectul Buzăului, Daniel Țiclea, în prezența cadrelor didactice și a copiilor, entuziasmați de noul aspect al școlii lor. Prefectul a remarcat că dascălii care predau în școala din Brătilești sunt aproape în totalitate din comunitate și i-a lăudat pentru faptul că au ales să profeseze tot acolo.

„E o bucurie să văd în creierii munților o școală atât de frumoasă și cadre didactice atât de inimoase. Găsesc la Brăești o comunitate închegată, iar faptul că circa 90 la sută dintre profesorii din această școală sunt localnici nu poate decât să mă bucure. Îmi dau seama de faptul că locul acesta are un farmec anume care v-a făcut să reveniți și să vă implicați în creșterea și educarea generațiilor actuale și viitoare. Ceea ce ați inaugurat dumneavoastră, astăzi, aici, oferă copiilor zonei o șansă imensă, șansa de a avea acces la educație, la condiții normale de studiu.

Dragi copii, bucurați-vă de școala voastră și faceți-i cinste! Stimați profesori, vă îndemn să aveți grijă de acești copii, să-i porniți pe drumul cel bun, faceți tot posibilul pentru a-i ajuta să reușească în viață! Aveți o școală frumoasă, mândriți-vă cu ea!”, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Articole similare