Monden

VIDEO | Roxen, după Selecţia Naţională Eurovision de la Buzău: „Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine”

Spectacol total duminică, 1 martie, la Sala Sporturilor din Buzău, acolo unde a avut loc Selecţia Naţională pentru Eurovision. Evenimentul a avut rolul de a alege piesa cu care Roxen va reprezenta România pe 12 mai în prima semifinală Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam.

Melodia „Alcohol you” a fost desemnată prin medierea votului publicului cu cel al juriului format din Alin Oprea, Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Crina Mardare şi Edward Sanda. Piesa a fost ­prefe­rată atât de juriu, cât şi public, ocupând prima poziţie în ambele clasamente.

Evenimentul televizat s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Buzău şi a cuprins mai multe micro-recitaluri pe lângă cele cinci interpretări ale lui Roxen. Pe lângă cei doi prezentatori, Elena Gheorghe şi Connect-R, care au cântat în două pauze, buzoienii au ascultat-o pe Loreen, câştigătoarea Eurovision 2012 cu hit-ul „Euphoria”. Trei concurenţi internaţio­nali ce vor merge la Eurovision 2020 au cântat la Buzău: Ulrikke, reprezentanta Norvegiei, Sandro, din partea Ciprului, şi Natalia Gordienko, reprezentanta Moldovei.

Dora Gaitanovici, moment special   

De asemenea, un moment special a aparţinut buzoiencei Dora Gaitano­vici care a interpretat un interesant colaj de piese din istoricul participărilor României la Eurovision. Dora a fost finalista selecţiei naţionale Eurovision 2018 şi a showului Vocea României, unde a fost eleva Irinei Rimes.

Sala Sporturilor din Buzău a beneficiat de o scenă circulară cu un fundal din ecrane LED de ­aproxi­mativ 300 metri pătraţi (conform organizatorilor). Vizualurile redate pe acest peretele LED au contribuit semnificativ la showurile reprezentate atât de Roxen, cât şi de ceilalţi invitaţi.

În urma votului juriului şi publicului, clasamentul celor cinci piese prezentate de Roxen a arătat astfel:

Alcohol you – 5 puncte

Storm – 3 puncte

Colors – 2 puncte

Cherry Red – 1 punct

Beautiful Disaster – 0 puncte

„O piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea”

Piesa „Alcohol You” a fost compusă şi produsă de Viky Red, un producător tânăr şi foarte talentat, care a mai lucrat cu Mark Stam, AMI şi Alina Eremia. Tot­odată, el este responsabil pentru producţia piesei „Ce-ţi cântă dragostea”. Versurile melodiei „Alcohol You” au fost scrise de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac. Breyan Isaac este cântăreţ, compo­zitor, producător şi pianist american. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu artişti precum David Guetta, Flo Rida, Pitbull, Wiz Khalifa, Nicki Minaj, Charlie Puth, G-Eazy, Waka Flocka Flame, Lecrae. A câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album reggae, pentru contribuţia sa la piesa “Stony Hill”, a lui Damian Marley.

„Alcohol You este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor! Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia <Alcohol You> să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam. Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc showul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni”, a declarat Roxen după anunţarea rezultatului.

Articole similare