Actualitate

FOTO / Remember Colectiv – sute de buzoieni, gesturi de sulfet pentru victimele incendiului

Printre cele peste 300 de persoane aflate la concert în momentul izbucnirii incendiului s-a aflat și un buzoian în vârstă de 29 de ani. Tânărul participa la concertul „Goodbye to Gravity” în calitate de fotograf al unei publicații rock. Numele său este Cătălin Ilnițchi și a absolvit Liceul Marghiloman și mai apoi Facultatea de Construcții. Ironia sorții a făcut ca buzoianul să se decidă să meargă la concert în ultima clipă, după ce un coleg a anunțat că nu poate ajunge să facă poze.  

Cel de al doilea buzoian aflat în clubul groazei este Bogdan Tănase. Acesta a avut norocul de a trece la 30 minute distanță pe lângă tragedie. Vineri seară trebuia să merg, alături de doi prieteni la un alt concert, în Clubul Quantic din Regie, dar unul dintre prietenii mei a zis că vrea să facă niște poze și la concertul celor de la Goodbye to Gravity. Așa că am hotărât să mergem cu toții prima dată în Colectiv. Concertul era programat inițial la ora 21,00, dar s-a amânat pentru ora 22,00. Prietenul meu a început să facă poze și, fix la a cincea piesă a trupei, voiam să îl întreb dacă mai stăm, să știu dacă îmi mai iau o bere. Nu a mai fost cazul, pentru că, la finalul celei de a cincea piese din concert, mi-a spus că putem pleca în Regie. Ne-am urcat într-un taxi și, când am ajuns în Regie, unde lumea, știind de unde venim, ne-a întrebam cum de am scăpat cu viață. Am crezut că sunt glume de Halloween, dar am rea­lizat că într-adevăr am fost foarte aproape de moarte. Gândește-te că incendiul a început în jurul orei 23,00, iar noi am stat la concert preț de cinci piese, după ora 22,00”, a declarat, pentru OPINIA Bogdan Tănase.

Buzoianul mărturisește că imediat după tragedie a luat la rând toate spitalele în căutarea cunoscuților. „Am mers la Floreas­ca și la Colțea să îi căutăm pe cunoscuții despre care știam că au rămas la concert. Respect perso­nalului SMURD, Ambulanței, Floreasca, Colțea, celorlalte spitale, firmelor private de securitate cu divizii medicale, voluntarilor și donatorilor de sânge! Nu cred să pot uita vreodată ce am văzut după ușile de la Primiri Urgențe Floreasca…”, a mai declarat Bogdan Tănase.

100.000 de euro, donați de un buzoian prin teledon

Gestul unui buzoian a impresionat zecile de vedete prezente în studioul Trustului Intact și miile de telespectatori din fața micilor ecrane la teledonul „Români împreună”, unde jurnaliștii de la Antene, alături de reprezentanții Fundației „Mereu Aproape”, au atras în studio numeroși artiști din show biz-ul național, oameni politici, medici, dar și reprezentanți ai victimelor tragediei din Club Colectiv.

Unul dintre românii care au sunat în cadrul emisiunii pentru a face o donație în sprijinul victimelor accidentului soldat cu 31 de morți și peste 140 de răniți grav a fost un buzoian care a oferit o sumă impresionantă, 100.000 de euro. Potrivit prezentatorilor, buzoianul trăiește în America și nu a vrut să îi fie făcută publică identitatea.

La 12 ani, Dodo a donat jumătate din venitul familiei

O buzoiancă de doar 12 ani a impresionat o țară întreagă după ce a ales să își doneze alocația pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv. Gestul micuței Doinița Ioniță a fost cu atât mai emoționant cu cât alocația sa și a surorii sale sunt singurele surse de venit ale ­fa­miliei.

Doinița Ioniță a devenit cunoscută după ce, în anul 2015, a câștigat trofeul emisiunii TV de talente Next Star. Ea a reușit, din nou, să ajungă în atenția întregii țări după ce a intrat în direct la teledonul organizat de Trustul Intact pentru a-și dona alocația, bani de care depinde toată familia sa, în sprijinul celor cinci copii ai femeii de serviciu decedată în incendiul din Clubul Colectiv. „În plus, vreau să mă luați și pe mine, să le colind de Crăciun”, a mai declarat Doinița în cadrul intervenției din emisiunea TV.

Contactată telefonic, mama Doiniței a dezvăluit cum au decurs lucrurile în seara în care o țară întreagă a făcut donații pentru victimele tragediei în urma căreia au murit 32 de persoane și alte peste 140 au fost rănite grav. „Ne uitam la teledon și ne-a impresionat foarte tare. Doinița m-a auzit spunând că dacă aș avea bani aș dona și eu, și atunci mi-a cerut telefonul, spunând că ea vrea să-și doneze alocația. Este vorba despre suma de 80 de lei. Chiar dacă trăim doar din alocația celor doi copii și din munca cu ziua, atunci când găsim, nu m-am opus gestului Doiniței”, a declarat pentru OPINIA Lucica Marcu, mama Doiniței.

Rockerii buzoieni au strâns donații pentru victimele din Club Colectiv

O acțiune de strânere de donații a fost organizată în zona steagurilor din Piața Dacia. Buzoienii au mers acolo pentru a dona diverse sume de bani în sprijinul victimelor din Club Colectiv. În prim aseară s-au strâns aproape 2.800 de lei, bani care au fost trimiși în București, ca sprijin pentru cumpărarea de medicamente și tratamente necesare pacienților cu arsuri.

Inițiatorii acțiunii de strân­gere de fonduri pentru victimele de la Colectiv au fost oameni cu suflet din rândul comunității de rockeri din Buzău și Crucea Roșie. De altfel, printre primii care au venit să doneze au fost rockerii buzoieni, unii dintre ei având prieteni sau cunoscuți printre victimele din Colectiv. Unii și-au donat biletele la concerte, alții au dat bani. Un buzoian a scos 300 de lei din buzunar pentru victimele tragediei din Colectiv, iar un altul a donat o bu­telie nouă de oxigen, pentru uz medical, echipată cu toate accesoriile necesare, butelie care va ajunge, prin intermediul Crucii Roșii, la unul din spitalele din Capitală.

Aproape 150 de buzoieni au donat sânge în week-end-ul de după tragedie

Buzoienii care au dorit să doneze voluntar sânge sâmbăta și duminica de după tragedia consumată în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, venind, astfel, în sprijinul victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv, au putut face acest lucru și la Buzău, la Centrul de Transfuzie Sanguină, care a fost deschis între orele 11.00 și 14.00. Astfel, dacă sâmbătă, s-au prezentat să doneze sânge doar nouă ­vo­luntari, aproape toți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, duminică s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină nu mai puțin de 130 buzoieni, cei mai mulți militari MAI, cărora li s-a adăugat subprefectul și primul adjunct al comandantului Inspectora­tului pentru Situații de Urgență. Printre aceștia, trei jurnaliști: Cătălina Jingoiu (Focus TV), Florin Zafiu (acum la TV Buzău) și Cătălun Țînțăreanu (Sănătatea Buzoiană).

 

Articole similare