Administrație

FOTO / Primăria Pătârlagele a inaugurat un nou parc

Un nou parc a fost amenajat la Sibiciu de Sus, care aparține, din punct de vedere administrativ, de orașul Pătârlagele. Parcul, în suprafață de 10.000 metri pătrați, a fost amenajat cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional, iar primarul orașului Pătârlagele, Ion Gherghiceanu, l-a catalogat drept „unul dintre cele mai frumoase și mărețe obiective din orașul nostru, dar și de pe Valea Buzăului”.

Suprafața are un loc de joacă destinat copiilor și zone pentru cei ce vor să joace șah sau să facă mișcare, cu ajutorul aparatelor de fitness. De asemenea, parcul este dotat cu un grup sanitar modern, sistem de supraveghere video și panouri fotovoltaice pentru iluminat. Oamenii mai trebuie să aibă puțintică răbdare, însă, până când vor fi finalizate toate formalitățile de rigoare, iar parcul va fi deschis publicului începând cu data de 1 octombrie.

„Toamna culegem roadele… răbdării! Parcul din Sibiciu de Sus, oraș Pătârlagele, e aproape gata să fie vizitat de copii, părinți și bunici, tineri și oameni de toate vârstele care vor relaxare sau mișcare… A fost construit din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional, axa prioritară 13 «Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii» și este unul dintre cele mai frumoase și mărețe obiective din orașul nostru, dar și de pe Valea Buzăului. Nu doar localnicii se pot bucura de atmosfera din parcul de peste 10.000 de mp, ci și turiștii care vizitează Muzeul de Chihlimbar de la Colți sau schiturile rupestre de la Bozioru. În parc există inclusiv un spațiu de joacă modern pentru copii, zone special amenajate pentru șahiști sau de fitness în aer liber și locuri unde se poate citi în liniște o carte. Parcul este dotat cu grup sanitar, sistem de supraveghere video, iluminare cu panouri fotovoltaice și fântână arteziană. Vreau să  le mulțumesc tuturor colaboratorilor  pentru realizarea acestui obiectiv. Parcul va fi deschis publicului din 1 octombrie. Până atunci, va fi predat către societatea din subordinea Consiliului Local pentru a-l administra. Cu mic, cu mare, vă așteptăm la recreere!”, a transmis primarul Ion Gherghiceanu.

Articole similare