Administrație

FOTO | Prefectul Țiclea, în campania „Zâmbete și raze de soare”

Prefectul Buzăului, Daniel Țiclea, s-a aflat duminică în comuna Beceni, acolo unde a participat, alături de Asociația „Țara Tinerilor Uniți”, la o acțiune alături de peste 130 de copii din localitate. Intitulată „Zâmbete și raze de soare”, activitatea a implicat mai multe jocuri distractive și educative, precum și ateliere de dezvoltare personală. Prefectura Buzău s-a implicat în acțiunile Asociației, iar aceștia au avut o întrevedere și cu aproape 150 de copii din comuna Bisoca, pe 28 mai. Printre atelierele pregătite pentru elevii din clasele V-VIII, s-au numărat cele de educație juridică, teatru, dezvoltare personală, educație ecologică și jocurile copilăriei, activități prin care i-au informat și i-au distrat, în același timp, pe elevi.

Prefectul a spus că activitatea alături de cei mici a fost una distractivă, pe care nu o vor uita curând și a declarat că acesta este un exemplu de implicare din partea autorităților când vine vorba despre educația copiilor. „Astăzi (duminică, n.r.) nu a fost soare, dar au fost multe zâmbete. Grație tinerilor inimoși din cadrul Asociației «Țara Tinerilor Uniți», care s-au bucurat de susținerea primarului Adrian Burlacu, al comunei Beceni, într-un proiect sprijinit și de Instituția Prefectului Județul Buzău, astăzi am văzut peste 130 de copii cu zâmbetul pe buze. Antrenați în jocuri ale copilăriei, cu personaje din poveste, inclusiv în ateliere de dezvoltare personală, copiii din Beceni au avut parte de o zi pe care nu o vor uita curând. Așa trebuie să le fie celor mici copilăria, cu zâmbet și culoare. Așa trebuie să se implice autoritățile când e vorba de educația celor care reprezintă viitorul. Asta înseamnă implicare și dăruire!”, a spus Daniel Țiclea.

Asociația „Țara Tinerilor Uniți” este o organizație nonprofit în interes social general, având personalitate juridică de drept privat, fără scop patrimonial, înființată în anul 2014. „Misiunea noastră este să sprijinim grupurile sociale defavorizate din România prin acțiuni cu scop educațional și social, cu ajutorul experților nostri în domeniile pedagogiei, psihologiei și sociologie”, transmit reprezentanții Asociației, care au sărbătorit, recent, opt ani de la înființare.

Articole similare