Administrație

FOTO | Prefectul Țiclea și subprefectul Cristea, demnitari cu acte în regulă

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, și subprefectul Constantin Cristea au participat la festivitatea de absolvire a Programului de formare specializată pentru numirea într-o funcție de demnitate publică de prefect și subprefect. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Victoria, alături de prefecți și subprefecți din toată țara, și în prezența secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne Aneta Matei, și a președintelui Institutului Național de Administrație (INA), Mihai Alexandru Ghigiu.

Timp de șase luni, cei doi politicieni buzoieni au studiat nouă module, pe diferite paliere de cunoaștere, axate pe verificarea legalității actelor autorităților administrației publice locale, leadership și planificarea strategică în Instituția Prefectului, comunicarea în situații de criză și negociere, dar și managementul resurselor umane sau financiar-bugetar.

„Demnitatea de prefect cu care am fost învestit, prin încrederea oferită de PNL Buzău, îmi dă ocazia unor momente unice în viață, care mă motivează, îmi insuflă determinare și energie. Am încredere că pot continua, cel puțin la același nivel, cu echilibru, cu onestitate, cu Dumnezeu și gândul permanent de a face bine”, a transmis prefectul Țiclea.

Subprefectul Cristea a ținut să menționeze și media cu care a absolvit programul din cadrul ministerului și a mulțumit tuturor celor implicați în desfășurarea acestuia: „9,88 este media cu care am absolvit Programul de formare specializată dedicat funcției de demnitate publică de prefect și subprefect (…) Evenimentul de acordare a certificatelor de absolvire a avut loc astăzi, 7 martie, la sediul Guvernului României, unde m-am bucurat de prezenta colegilor prefecți și subprefecți din toată țara, dar și a altor distinși invitați. Certificatele de absolvire ne-au fost înmânate  de către președintele INA, Mihai Alexandru Ghigiu, care beneficiază de toată aprecierea noastră pentru modul cum este organizat Institutul Național de Administrație! Țin să le mulțumesc  tuturor formatorilor din cadrul INA, pentru profesionalismul, implicarea și răbdarea  de care au dat dovadă în cele 6 luni de curs”.

Ulterior, cei doi reprezentanți ai Instituției Prefectului Buzău au participat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la o întâlnire cu ministrul Lucian Bode, care le-a înmânat diplome de onoare pentru modul în care și-au desfășurat activitatea de la preluarea atribuțiilor, precum și insigna de prefect/subprefect.

Articole similare